«Brosundet koker» er tittelen på den gastronomiske happeningen som første gang ble arrangert i 2019. Den gangen var det kjøkkensjefer fra tre restauranter, Bro, Zuuma og No. 5, som var med, og det hele ble en ubetinga suksess med fullbooka restauranter hver gang, opplyser dagens kjøkkensjef ved Bro, Jonathan Rekdal.

Meninga var å gjøre «Brosundet koker» til en årlig happening, men i 2020 skjedde det som kjent ting som fikk verden til å stoppe kraftig opp, og også «Brosundet koker» måtte legges på is. Nå er kjøkkensjefene klare for å gjenta suksessen – denne gangen med ytterligere to kjøkkensjefer representert, fra Bryt og Sjøbua.

– Det hele går ut på at alle kjøkkensjefene kommer til de ulike restaurantene og lager hver sin rett som tolker menyen på den restauranten. For eksempel, når arrangementet skal være hos Bryt Tapasbar, så vil jeg prøve å lage tapas med preg av «Nordic fine fining», som er det konseptet vi har på Bro. Andreas Ottosen fra Zuuma vil kanskje prøve seg på en slags «asian tapas», forklarer Rekdal.

Starter på Bro

Det første av årets fem «Brosundet koker»-arrangement blir hos Bro torsdag 21. mars, og det neste blir hos Apotekergata No. 5 torsdag 18. april. De tre siste blir til høsten. Hver gang vil altså gjestene få servert en helt unik femrettersmeny – i tillegg til noen overraskelser – som de fem kjøkkensjefene har tilpassa til restauranten som er vertskap.

– Dette er noe vi kjøkkensjefene gleder oss til. Det er kjekt for oss å få kokke litt sammen og bli bedre kjent med hverandre. Og så er det artig for gjestene våre å få prøve ulike retter fra fem forskjellige kokker, sier Bro-kjøkkensjef Jonathan Rekdal.