Gravem er en 18 år gammel angrepsspiller som tidligere har vært innom klubber i Toppserien. Først var hun i Rosenborg, før hun i august i fjor signerte proffkontrakt med LSK Kvinner ut sesongen, der klubben hadde en opsjon på å forlenge kontrakten med ytterliggere to år. Etter seks kamper for LSK Kvinner, derav fem av dem var i Toppserien, fikk Bråten Gravem nylig beskjeden om at kontrakten ikke kom til å bli forlenget.

Dermed er hun på utkikk etter en ny klubb å fortsette karrieren i, og denne uka har hun trent med AaFK Fortuna. Til Nytt i Uka/AESby forteller angrepsspilleren at hun i løpet av oppholdet har fått et godt inntrykk av klubben.

– Jeg synes det har gått fint. Jentene er herlige og det er nesten umulig å ikke bli fascinert av fasilitetene her. Jeg har fått inntrykk av at dette er en satsende klubb med klare mål og en god plan på hvordan de skal oppnå målene sine. Det ser veldig bra ut, sier Hanna Bråten Gravem.

Jakter offensiv forsterkning

Hovedtrener Frode Fagermo avslører at de jakter en offensiv forsterkning, og at Gravem har vist seg som en spennende spiller.

– Det vi har sett til nå er at hun er en uredd, tøff og modig spillertype med gode avslutningsferdigheter. Vi er ute etter litt mer bredde i de offensive posisjonene, og en av de tingene som er fint med Hanna er at hun er anvendelig og kan bekle en kantrolle og en spissrolle, sier han.

Og legger til at det kommer til å bli tatt en rask avgjørelse rundt Gravem.

– Vi ble enige med henne og hennes representanter om å bruke disse fire dagene på å vurdere ting og bli kjent med hverandre. Begge parter er innstilt på en rask avgjørelse, og jeg antar at det har blitt gjort en avklaring inn mot helga, opplyser Fagermo.

Hanna Bråten Gravem i aksjon på mandagens AaFK Fortuna-trening. Foto: Kristian Moe

Selv er Gravem klar på hva hun ser etter i en ny klubb, og mener at AaFK Fortuna kan være klubben som er best for henne. Samtidig trigges jenta fra Sunndalsøra av å potensielt være en del av å skape historie med en klubb fra sitt eget hjemfylke.

– Jeg er en ung spiller under utvikling, så for meg dreier det som om å finne den klubben som legger best til rette for at jeg får en så god treningshverdag som mulig. AaFK Fortuna kan være den klubben. De har hvert fall vist interesse for meg og det setter jeg pris på. En annen ting er jeg kunne tenkt meg å være med på å få det første laget fra Møre og Romsdal til Toppserien, og det er jo mulig her i Ålesund, smiler Hanna Bråten Gravem.