– Det var helt supert! Ungene koste seg, ja kanskje særlig de eldste, som husker figurene godt. De var veldig og, var med på blime-dansen og hadde det i det hele tatt veldig kjekt, sier assisterende rektor på Hatlane skole, Knut Pettersen.

NRK Superbussen reiser land og strand rundt og besøker ulike skoler på vår- og høstparten hvert år. Med på bussen er det alltid tre profiler fra NRK Super, men disse skiftes ut fra uke til uke. Denne uka var det PJ (Philip Jason), Ane (Norum Kvistad, fra Newton) og – ikke minst – Fantorangen som er med på bussen, opplyser Anette Lundsvoll, som er prosjektleder for events hos NRK Super.

Hun forteller videre at skolene kan søke NRK om få besøk av Superbussen, men når det passer med en reiserute, tar de også selv kontakt med skolene og hører om de har lyst på besøk. I går, tirsdag, var altså Superbussen i ålesundsområdet og besøkte Hatlane, Lerstad og Valderøy barneskoler.

– Bussen drar rundt og profilerer innholdet på NRK Super og blir alltid tatt godt imot. Profilene holder et show på 45 minutter og samhandler mye med barna, blant anna med den populære blime-dansen. Vi prøver å dekke hele landet, men med til sammen 11 000 skoler, er det dessverre umulig å få besøkt alle, sier Lundsvoll.

PJ gir Ane noe å smake på. Foto: Hatlane skole
Forventningsfulle elever på Hatlane skole tok imot Superbussen. Foto: Hatlane skole