– Vi håper virkelig at vi skal klare det, og jeg blir nok litt skuffa om vi ikke får 1000 tilskuere på tribunen, sier markeds- og arrangementsansvarlig i AaFK Fortuna, Kimy Fagermo.

Nytt forsøk

Dette er andre gang klubben prøver å nå milepælen med 1000 tilskuere på kamp. Forrige forsøk var 28. mai mot Amazon Grimstad. Den gang ble ikke målet helt nådd, men tross dårlig vær tok over 700 turen til stadion og så AaFK Fortuna vinne 1-0.

– Vi var ganske fornøyde med det og det er den kampen vi har hatt flest tilskuere på. Men nå tenker jeg at hvis vi klarer å slå klutene sammen og får reist folk ut av sofaen, så skal vi klare 1000. Det mener jeg jente- og kvinnefotballen fortjener, sier Fagermo.

– Jeg vet at vi har et ekstremt godt publikum og vi har et av de høyeste publikumssnittene i norsk kvinnefotball. Jeg håper at dette stuntet gjør at enda flere finner veien til Color Line Stadion på søndag og blir med å støtte opp om satsingen på jente- og kvinnefotballen, legger hun til.

Stort arrangement

Fagermo forteller at søndagens arrangement kommer til å bli storslått, med mange aktiviteter. Blant anna kjører de på med VIP-arrangement med pizzabuffet, marsipankake og besøk av maskotene Tango og Tare. I tillegg blir det massevis av aktiviteter utenfor stadion før kampstart i regi av samarbeidspartnere og supportere.

– Vi skal lage et arrangement som er kjekt å være på både før og under kamp, lover hun.

Foto: Kristian Moe

Massiv promotering

Frem mot søndag kommer klubben til å jobbe hardt for å få ut budskapet om rekordforsøket. Hittil i sesongen har klubben publisert videoer i sine kanaler før hver hjemmekamp. Dette kommer de til å kjøre på med i ekstra stor grad inn mot helga i håp om å nå ut til flest mulig.

– Vi kommer til å ha annonsering og promotering på sosiale medier. Vi skal lage Reels-videoer og må rett og slett by på oss selv, forteller Kimy Fagermo.

Timingen for å prøve å sette publikumsrekord kunne knapt vært bedre. Kampen mot Grand Bodø spilles nemlig midt i herrenes landslagspause, og Fagermo mener derfor at det ikke finnes noen unnskyldning for å ikke komme på AaFK Fortuna-kamp.

– Jeg tenker at alle som pleier å være på AaFK-kamp burde komme. Selv om kampen spilles på et anna tidspunkt enn kl 18, burde det være rom for å komme på en AaFK-kamp på damesida. Jeg har troa på seier, en god kamp og stor stemning, så det er bare å møte opp, oppfordrer hun.

Kampen mot Grand Bodø spilles førstkommende søndag på Color Line Stadion.