Det har vært en del motstand mot at bussene som skal kjøre fra Skateflukaia og inn i Korsegata, skal bruke dagens korttidsparkeringsplasser i Skansegata til å stå og «regulere tida», altså vente på at de kan kjøre etter ruta. Bypakke Ålesund har nå kommet fram til en annen løsning, opplyser Torbjørn Vatnehol, som er prosjektleder for Møre og Romsdal fylkeskommune.

I stedet for at bussene som skal regulere tida, tar den skarpe svingen inn på Skateflukaia, skal de kjøre rundt Stuen-kiosken og stå og vente delvis i Sorenskriver Bulls gate utenfor gamle Tollboden, delvis i området mellom Tollboden og Skateflukaia og delvis på Skateflukaia, der det står busser og venter også i dag.

– På denne måten unngår vi at bussene skal stå langs sjøkanten, der de blant anna ville ha opptatt dagens korttidsparkeringsplasser. Da blir det bare to parkeringsplasser utenfor Baker Walderhaug som må vike for at bussene skal kunne kjøre inn i Tollbugata og rundt kiosken, opplyser Vatnehol.

Det er kun bussene som skal stå i ro og vente til rutetida er inne før de kjører inn i Korsegata, som skal snu rundt Stuen. Linjene 100, 101, 681 og Flybussen skal snu som før på Skateflukaia.

Forslaget nå er at bussene skal stå og vente på rutetida si i området mellom gamle Tollboden og Skateflukaia. Foto: Kenneth Kamp
De to parkeringsplassene rett ved krysset Skansegata/Tollbugata må fjernes når bussene skal snu rundt Stuen-kiosken. Foto: Kenneth Kamp

Rådstugata/Røysegata

Også når det gjelder trafikkendringene i krysset Rådstugata/Røysegata på sørsida av byen, har det vært en del kritikk. Her vurderer Bypakke Ålesund to ulike løsninger for å gjøre det enklere for bussene som kommer ned Rådstugata og skal videre til Moa via Røysegata, ifølge Vatnehol:

– Den ene muligheten vi ser på, er å gjøre det ene kvartalet enveiskjørt, mens den andre er å få til en lysregulering med prioritet for bussene. Ingen av disse løsningene vil kreve store endringer, opplyser han.

Alle endringene er knytta til bygginga av det nye kollektivknutepunktet i Korsegata og Keiser Wilhelms gate.