– Nå kan vi endelig avsløre planene vi har jobbet med i lang tid - vi skal arrangere kulinarisk opplevelse inne i byfjellet! Dette blir en helt unik opplevelse med historisk vandring, mat, drikke og musikk. Det blir et begrenset antall personer per gruppe og det blir lagt ut billetter til arrangementet både fredag og lørdag. Interessen fra folk til å delta har vært enorm, så vi forventer rift om billettene, sier daglig leder for Matfestivalen Monica Molvær i en pressemelding.

Bunkeren inneholdt den største kommandosentralen mellom Bergen og Trondheim og ble bygget under krigen. I ettertid tok Sivilforsvaret over anlegget og hadde aktivitet der frem til 2010, før Ålesund Sentrumsforening, som er arrangør av Matfestivalen, tok over driften av anlegget i fjor. Nå har de også store planer for bruken av bunkeren fremover.

– Vi har tidligere hatt mange planer for å åpne opp, men pandemien har dessverre satt en stopper for det i flere omganger. Vi ønsker å gjøre bunkeren mer tilgjengelig for folk, men det tar tid og vi har jobbet mye med å samle inn penger for å kunne kjøpe utstyr. Arrangementet blir bokstavelig talt en liten smakebit på hva vi kan få til i fremtiden, avslutter Molvær.