Hun har jobbet i ti år som avsnittsleder for grov vold og seksuelle overgrep ved Møre og Romsdal politidistrikt og gleder seg til å ta fatt på oppgavene, med etterforskingsfaget i ryggmargen og barnet sitt beste for øye, heter det videre.

– Det er en tid for alt, og nå forlater jeg avsnittet her mens skuta flyter veldig godt. Jeg ser frem til å lede en høykompetent gjeng ved Statens barnehus, og tilføre min erfaring fra mange år som politileder, sier Gerd Lisbet Kvalsvik.

Tverrfaglig og tverretatlig

Statens barnehus er et tverrfaglig samansatt fagteam beståande av seniorrådgivere med ulik helse- og sosialfaglig yrkesbakgrunn. De har som mål å være en viktig og faglig sterk institusjon til bruk for samarbeidspartnere innen barnevern, psykisk helsevern, habiliteringstjenester og andre aktører innen feltet.

Gerd Lisbet Kvalsvik ser frem til å videreutvikle det viktige arbeidet Barnehuset gjør, og det er flere ting hun vil ta tak i som ny leder.

– Jeg vil jobbe med å knytte barnehuset og etterforskingsmiljøene enda tettere sammen, for å øke forståelsen av hva som kreves for å etterforske saker der barn er involvert og ha høgt fokus på å ivareta rettssikkerheten, seier hun.