Tirsdag ble jubileet markert med en skikkelig dugnad og onsdag i neste uke er det offisiell markering med kake i butikken.

– Det er i alt 50 personer som jobber frivillig her i Fremmerholen, forteller Gro Kibsgaard-Petersen. Hun har selv jobbet som frivillig i mange år og har blant annet ansvaret for å styre butikkens sosiale medier.

Økende trend

Det er mye som har endret seg siden oppstarten for 15 år siden. Nå selges det mye mer småvarer, pyntegjenstander og klær, enn tidligere.

– Vi ser at det har blitt mer trendy å blande gammelt med nytt, og slik skape sin egne stil og identitet hjemme. Men også gjenbruk og omsøm av brukte klær har tatt av de siste årene, og særlig blant de unge, forteller Judith vik som har vært med siden i 2014.

Flere varer og høyere omløpshastighet

– De nye trendene og større bevissthet rundt bærekraft og miljø gjør nok at vi får inn mer varer, men også at det meste går fortere ut igjen, sier styreleder Inger Abelvik.

Og nå gjøres butikken klar til det som forhåpentligvis blir en hektisk julehandel. Hele overskuddet fra butikken går til misjonsprosjekt i Asia, Afrika og Sør-Amerika.