Hvert år deler AaFK Fortuna og Sparebanken Møre ut en scoringsbonus til en eller flere organisasjoner på Sunnmøre som er valgt ut av spillergruppa. Scoringsbonusen samles opp i løpet av sesongen ved at Sparebanken Møre gir 2000 kroner for hvert mål AaFK Fortuna scorer gjennom sesongen. I 2023-sesongen satte AaFK Fortuna ballen i mål hele 56 ganger, som gir et totalbeløp på 112 000 kroner. Dette beløpet valgte spillergruppa å fordele på Fontenehuset og Varmestua.

– I år ville vi rette fokuset mot psykisk helse. Både Fontenehuset og Varmestua er lavterskeltilbud, som også var viktig for oss når vi valgte hvem vi skulle gi pengene til. Vi håper at dette bidrar til at enda flere får den hjelpen de trenger, sier AaFK Fortuna-kaptein, Mette Muri.

Av de 112 000 kronene i scoringsbonus-potten, gikk 72 000 kroner til Fontenehuset og deres arbeid for mennesker som har eller har hatt psykiske helseutfordringer.

– Det er helt vilt! Det er en enormt stor sum som har utrolig stor betydning for fellesskapet vårt. Jeg er helt målløs. Det betyr så utrolig mye for det er så viktig å ha en plass å komme til. Psykisk helse angår absolutt alle, så det varmer veldig og vi er utrolig glade for at AaFK Fortuna valgte å gi et så stort bidrag til oss, sier en rørt Elisabeth Frøyen Aasen, som er daglig leder ved Fontenehuset i Ålesund.

Hun forteller at pengene vil komme godt med til å lage et fritidsprogram for Ung-gruppa ved Fontenehuset.

– Vi har snakket om å lage til et kjempespennende fritidsprogram for Ung-gruppa vår. Da er det snakk om å gjøre ulike aktiviteter og utfordre oss litt, som for eksempel Via Ferrata eller padling i Brosundet. Denne gaven gjør at vi kan gjøre litt ekstra, forteller Elisabeth Frøyen Aasen.

Varmestua var veldig glade for å bli tildelt 40 000 kroner. Foto: Kristian Moe

De resterende 40 000 kronene i scoringsbonus-potten ble delt ut til Varmestua.

– Vi er veldig takknemlige for at vi får disse midlene. Vi vet at det er mange som gjør en god jobb, så at AaFK Fortuna tenker på oss setter vi stor pris på. At de velger å gi en del av scoringsbonusen til oss, viser at de forstår at jobben vi gjør er viktig og at vi kan bruke disse pengene til å videreføre arbeidet vårt. Vi kan nå ut til flere som trenger oss og møte flere av behovene som vi ser øker nå, smiler daglig leder i Frelsesarmeen rusomsorg Ålesund og omegn, Kristine Hurlen.