– Jeg har tenkt på det lenge. Hovedsakelig er det fordi jeg ikke har noen å trene med. Jeg har jobba lenge med å komme inn i elitegruppa i forbundet, men har ikke fått et ordentlig svar på hva som skal til. Da følte jeg at det var litt håpløst, og jeg mistet både troen og motivasjonen, sier Amanda Helseth til Nytt i Uka/AESby.

I håp om å få en plass på elitelaget, har hun de siste tre årene trent på egen hånd i Oslo uten treningsopplegg eller trener. Dette skal forbundet ha vært klar over, men de har likevel ikke gitt et klart svar på hva som kreves for å bli tatt inn. Det gjorde at Amanda mistet både treningsgleden og motivasjonen til å fortsette.

– Uten trener og tilhørighet i et miljø uteblir også fremgangen, og etter hvert troen på at man kan bli best i denne idretten. Nå følte jeg at jeg hadde prøvd alt, og har landet på at det er bedre å bruke tid og energi på andre ting, forklarer hun.

Foto: Roforbundet

Det er en merittert rokarriere som nå er over. I løpet av karrieren tok Amanda Helseth 10 NM-gull utendørs i ulike båtklasser og 4 NM-gull i stafett på romaskin. Som junior vant hun nordisk mesterskap i singlesculler, og tok 3.-plass i samme øvelse som senior. I U23-EM har hun en 8.-plass i singlesculler, og har utenom dette flere deltakelser i junior VM og EM. Hva fremtiden bringer nå som karrieren er over vet hun ikke helt sikkert, men hun holder mulighetene åpne.

– Jeg kommer sikkert til å søke på en del jobber og se hva som dukker opp. Nå tar jeg en bachelorgard i sports management ved Norges idrettshøgskole, og har også tenkt tanken på å gå videre på en master i markedsføring. Men jeg tar ting som det kommer, forteller Amanda Helseth.