– Det er kjempekoselig her og jeg trives veldig godt, sier Roar Kaald med et smil.

Roar er ansatt i en 100% stilling på Brisk gjennom det som heter varig, tilrettelagt arbeid. Der er det økt satsing mot at de som har et varig tilrettelagt arbeid med uføre i bunn, skal få muligheten til å komme ut i det ordinære arbeidsmarkedet. Gjennom jobben hos Brisk, har bedriften fått en oversikt over hvilke interesser og styrker Roar har. Basert på dette virket Momentium som en fin plass for Roar å ha praksis.

– Vi så at han er flink med renhold og at han er en skikkelig arbeidskar. I tillegg er Roar glad i det sosiale og liker å være der ting skjer. Da tenkte vi at Momentium kunne være en god match, så vi tok kontakt med dem, forteller arbeid- og inkluderingskonsulent hos Brisk Karriere, Anne-Silje Markskog.

Samarbeid over tid

Momentium og Brisk har hatt et tett samarbeid over flere år. Da Brisk tok kontakt og foreslo Roar som en passende person for Momentium, var de selvfølgelig åpen for å gi han praksisplass.

– Vi vurderer alltid dersom det kommer opp noen tilbud. Brisk foreslo at Roar kunne være en fin kar for oss å ha, og vi var selvfølgelig åpen for det. Han har blitt flinkere og flinkere, og blitt mer og mer delaktig i det vi driver med. Roar er en likandes, dyktig og faglig sterk kar som har vært til stor nytte for oss. Det hele har blitt en suksesshistorie, skryter Simon Mørk Pedersen, daglig leder i Momentium Event.

Roar har mange forskjellige arbeidsoppgaver hos Momentium Event. Blant annet vedlikeholder han hallene ute på Giske. Foto: Privat

En del av gjengen

Praksisplassen hos Momentium Event har blitt til en deltidsstilling for Roar, der han får lønn fra Momentium for det arbeidet han gjør. På det jevne er Roar hos Momentium på tirsdager og torsdager, men når det er høysesong og det skjer mye, blir det tilrettelagt slik at han får være der oftere og hjelpe til med ulike arrangementer og festivaler. Det er noe Roar stortrives med.

– Det er litt forskjellige oppgaver. Jeg vedlikeholder hallene her ute og hjelper til på ulike arrangementer når jeg må. Blant annet har jeg fått jobbet på Jugend et par ganger, og det var veldig kult, sier Roar stolt.

I løpet av tida hos Momentium Event har Roar også blitt en del av gjengen ute på Giske.

– De har tatt meg veldig godt imot, og behandla meg på lik linje som alle de andre ansatte. Jeg føler meg som en del av gjengen her, smiler han.

Både Brisk og Momentium Event synes det er veldig kjekt å se at Roar har fått en deltidsstilling, samtidig som han trives godt.

– Det tyder på at Roar har lagt ned et godt stykke arbeid. Det er vel fortjent, og vi på Brisk er veldig stolte, sier Anne-Silje Markskog.

– Roar gjør en meget bra jobb for oss, og det er veldig kjekt å se når det blir slike suksesshistorier, istemmer Simon Mørk Pedersen.

Video under er fra Momentium Event. Produsert av Fuglefjellet: