– Det var utrolig gøy og veldig spennende. Vi lærte mye og fikk med oss mange fine minner hjem, istemmer Lill-Anita Ludviksen, Daniel Holstad, Sunniva Åkre, Maika Alinsog og Sunlight Girmay – fem av elevene som dro til Gran Canaria.

Forskjellige arbeidsplasser

Turen til Gran Canaria er et årlig praksisopplegg som Ålesund videregående skole arrangerer i samarbeid med Erasmus +-programmet for elever som går yrkesfagene salg- og reiseliv, og service, sikkerhet og administrasjon. Skolen sender 15–16 elever til ulike arbeidsplasser og bedrifter i Arguineguin for å gi dem en mulighet til å prøve ut sin kompetanse i en annen kultur enn her hjemme og lære hvordan det er å jobbe på en reiselivsdestinasjon.

Elevene som Nytt i Uka/AESby snakket med i etterkant av turen hadde arbeidsplasser på blant annet Sjømannskirken, restauranter og hotell, med varierte arbeidsoppgaver.

– Jeg jobbet på Sjømannskirken og drev for det meste med servering av vafler og kaffe, forteller Daniel Holstad.

– Jeg var på en italiensk restaurant. Første uka hjalp jeg til på kjøkkenet med matlaging og oppvask, mens den andre uka holdt jeg på med servering, sier Maika Alinsog.

Sosialisering

Utenom arbeidstidene ble det også en del tid til sosialisering ettersom elevene bodde sammen gjennom de to ukene. I tillegg var det satt av en dag med opplegg sammen med en annen norsk skole på Gran Canaria, som inneholdt tur til Las Palmas, rebusløp og restaurantbesøk.

– Vi snakket og ble kjent med noen av dem. Det var hyggelig, sier elevene.

Hvordan var opplevelsen for dere?

– Det var en spennende opplevelse. Blant annet kom vi ned mens det var karneval der, så vi fikk oppleve en del om kulturen. Tusenvis av mennesker hadde kledd seg ut og det var festivaler til langt på natt, ler dem.

Må ta turen

Daniel, Lill-Anita, Sunniva, Maika og Sunlight lovpriser turen til Gran Canaria og hele opplegget rundt. I tillegg til verdifull erfaring til senere og et ekstra punkt på CV-en, har et par av dem allerede sikret seg en tre måneders lærlingplass på samme arbeidsplass til neste år. De fem elevene er derfor ikke i tvil om at det er virkelig verdt å ta turen og anbefaler neste års elever til å søke seg med.

– Man må ta turen! Det er veldig kjekt og en opplevelse man aldri kommer til å angre på, fastslår Daniel, Lill-Anita, Sunniva, Maika og Sunlight.