Førstkommende lørdag er det offisiell tenning av Lysparken med tilhørende arrangement. Team Spjelkavika åpner kioskvogna med salg av både katta i sekken og spise- og drikkevarer. I tillegg blir det gratis julekonsert med mannskoret Harmoni, som vil synge kjente sanger mens Lysparken tennes. Det hele avsluttes med stor ståhei og fyrverkeri.

Flere lys og nye farger

I tiden frem mot lørdagens offisielle tenning av Lysparken, har Team Spjelkavika jobbet på spreng for å alt klart.

– Lysene er på plass og alt fungerer. Nå er det bare rigging til arrangementet på lørdag som gjenstår, så vi ligger godt an, forteller Siri Hatlen Gjerde i Team Spjelkavika.

Hun kan også meddele at i år blir Lysparken enda større og med flere lys enn i fjor.

– Vi har 28 lyskastere, så det blir flere lys i år. Vi kan også by på noen nye farger i år, sier Gjerde.

I år blir det enda flere lys og nye farger i Lysparken. Bildet er tatt av Lysparken fra i fjor. Foto: Kristian Moe

– Blir ikke jul uten Lysparken

Nytt av året er at Team Spjelkavika ikke får lyssette vannet og elva. Det har ført til at Lysparken blir spredt utover på et litt større område i år. Det legger imidlertid ingen demper på forventningene til Lysparken blant forbipasserende eller Team Spjelkavika selv.

– Folk gleder seg. Det har vi merket mens vi har testet lysene før tenning. Folk har gått forbi og fortalt oss hvor mye de gleder seg til Lysparken. Vi synes det er veldig kjekt å lage til når vi får så fine tilbakemeldinger, og vi gleder oss også veldig mye. Det blir jo ikke jul uten Lysparken, fastslår Siri Hatlen Gjerde med et smil.