– Selvfølgelig blodskuffet og knust over resultatet, men kampen er jeg i og for seg fornøyd med. Vi har en enorm vilje og skaperevne, og har sju-åtte hundreprosentsjanser, som er mye mer enn vi har skapt i de tre foregående kampene til sammen. Da er det jævlig fortærende at vi ikke klarer å score. Det vil seg bare ikke for oss nå og det føles veldig tungt. I dag kjenner jeg på en bitter og urettferdig følelse fordi jeg synes vi fortjener mye mer, sier en skuffet Frode Fagermo etter kampen.

Tapet gjør at avstanden opp til kvalifiseringsplass er for stor til å ta igjen, som betyr at alle mulighetene for opprykk er borte.

– Det føles veldig veldig tungt. Vi visste at med seier hadde vi en reell mulighet og når vi ikke klarer det er det over. Den siste kampen spiller ingen rolle og blir en parentes. Sesongen er over med kampen i dag, så det er tungt, avslutter Fagermo.

Positiv start

I kampen som måtte vinnes var det AaFK Fortuna som åpnet best og satte inn et høyt press på gjestene fra Tromsø. Det førte til en del gode brudd høyt i banen, slik at vertene kunne bygge opp flere angrep etter hverandre.

TIL 2020 forsvarte seg imidlertid godt og hindret de helt store målsjansene imot, selv om AaFK Fortuna var farlig frempå ved et par anledninger. Blant anna var Guro Hammer Røn svært nære etter et frispark, men hun klarte ikke å få skikkelig kontroll på ballen på to meter og bortelaget fikk ryddet unna.

Like etter fikk Linn Huseby en mulighet på et innlegg, men headingen gikk rett på Ingvild Villa.

Havnet under

Etter hvert kom TIL 2020 mer inn i kampen og fikk mer ro over eget spill. Offensivt fikk de etablert flere angrep og hadde et par halvfarlige forsøk, uten at det satte AaFK Fortuna-keeper Michaela Moran på noen prøver.

Begge lag stanget mot hverandre en god periode, og det skjedde ganske lite foran målene, med unntak av noen småskumle innlegg. Men begge lags forsvar ryddet unna med stil.

Det virket ikke som at noen av lagene skulle score før pause, men da det nærmet seg hvilen fikk TIL 2020 en scoring litt ut av intet. Ina Birkelund spilte gjennom til Sofie Tunes, som sikkert satte inn 1–0 til gjestene etter 36 minutter.

Like etter var nordlendingene nære igjen da Mali Trøan forsøkte seg fra distanse, men ballen smalt i tverrliggeren. Returen ble også farlig, men AaFK Fortuna fikk til slutt ryddet unna.

Og ikke mange minuttene senere kunne det igjen stått 0–2, men Moran fikk stoppet den avgjørende pasningen.

De siste minuttene inn mot pause jaktet AaFK Fortuna en rask scoring, og var svært nære en utligning. Nora Harnes Håheim ble spilt gjennom og rundet keeper. Hun kom derimot for skrått til å avslutte selv på åpent mål og prøvde å finne en lagvenninne foran mål. Innlegget ble blokkert og gjestene fikk avverget.

Sjansebonanza

Etter pause måtte AaFK Fortuna sette alle kluter til for å få scoringer til å snu kampen. Og det tok ikke mange minuttene før de fikk den første store sjansen. Et flott angrep endte med at Håheim fikk skutt fra 12 meter, men Ingvild Villa reddet med en benparade.

Like etter var Håheim på farten igjen da hun ble spilt gjennom på venstresiden. Angrepsspilleren dro seg litt innover og fikk skutt fra god posisjon, men også denne gangen var Villa på plass og fikk slått ut til corner.

Hjemmelaget fortsatte å kaste spillere frem i angrep og presset ordentlig på for scoring. Etter 71 minutter var Håheim på vei gjennom igjen, men ble revet over ende inne i feltet. Ropene på straffe var høylytte, men dommeren vinket spillet videre.

Angrepene og sjansene fortsatte å komme for AaFK Fortuna. Sofie Riis, som ble flyttet opp som spiss, fikk en kjempesjanse, men satte ballen over fra god posisjon.

I sluttminuttene og på overtid lyste desperasjonen hos AaFK Fortuna, og de skulle også få sjansene til å sørge for en mirakuløs snuoperasjon på overtid. En lang pasning over TIL 2020-forsvaret fant Linn Huseby som tok ned ballen og avsluttet på mål. Der var imidlertid Villa igjen og vartet opp med nok en stor redning. Returen falt tilbake til Huseby, men jammen var Villa på plass igjen og hindret utligning.

Helt på tampen headet Caylon McMillan en corner på tvers av femmeteren, men ingen AaFK Fortuna-spillere nådde frem i tide til å tuppe ballen i mål.

Dermed endte det med 0–1-tap for AaFK Fortuna, som må innse at drømmen om opprykk denne sesongen er over.