Tidligere i sommer slo sportsdrillduoen Sarah Mauren Florvaag og Leah Hansen Nygård til med en historisk norsk gullmedalje i par junior under EM i Frankrike. I samme mesterskap ble det sølv i artistisk gruppe, der Ålesund og Askøy representerte Norge i en samarbeidsgruppe. Men sesongen var ikke over med det, for i august har Ålesund sportsdrill vært representert både i Nations Cup og VM, som begge ble avholdt i Liverpool.

To bronsemedaljer

Det første av de to mesterskapene, Nations Cup, gikk av stabelen 5. - 8. august. Til denne konkurransen reiste Ålesund sportsdrill med sju utøvere for å konkurrere i Level B og A mot de andre nasjonene i verden. Dette var et historisk stort mesterskap som samlet både korpsdrillere og sportsdrillere fra hele verden, noe som gjorde at klassene måtte deles inn i ulike heat i innledende runder. Under Nations Cup konkurrerte Ålesund sportsdrill i klassene one baton level B, two baton Level B og A, samt artistic twirl level B og A. Fra disse klassene fikk klubben med seg fem finaleplasser, samt to bronsemedaljer: Maria Thomassen Kjerstad i one baton youth level B og Malene Skogtrø Olsen i two baton senior level B.

– På grunn av at mesterskapet var så stort, visste vi ikke helt hva vi kunne forvente resultatmessig denne gangen. Vi hadde egentlig ikke lagt oss andre forventninger enn gode, sterke og rene kjøringer av programmene. Alt vi ønsket var å prestere godt og gjøre en god figur for Norge, så kommer resultatene deretter. Alle utøverne våre presterte på et høyt nivå, og hadde kjøringer både de og vi trenerne var svært fornøyd med. Vi kunne ikke vært mer stolte av dem, og så er vi selvfølgelig veldig fornøyde med bronsemedaljene til Maria og Malene, samt alle de andre gode plasseringene vi fikk, sier sportslig leder Kristina Nøstdahl Haugsbø, som også skryter av arbeidet klubbens utøvere har lagt ned i forkant av mesterskapet:

– Flere av jentene har bare hatt én uke sommerferie og lagt ned utrolig mye trening. Vi tar ikke lett på å representere landet i internasjonale mesterskap. Vi har hatt stort fokus på å jobbe for å mestre programmene, slik at jentene skal kunne gå ut i konkurranse med selvtillit og troen på at de kan mestre koreografiene sine, tilnærmet feilfritt, forteller hun.

De sju utøverne fra Ålesund sportsdrill som representerte Norge under Nations Cup. Foto: Ålesund sportsdrill

Hederlig VM-innsats

I verdensmesterskapet, som fant sted i samme by fra 9. til 13. august, stilte Ålesund sportsdrill med de to EM-vinnerne Sarah Mauren Florvaag og Leah Hansen Nygård. Her ble det konkurrert i de samme kategoriene som i Nations Cup, men denne gangen i level elite. De to utøverne fra Ålesund sportsdrill konkurrerte i til sammen tre klasser: Sarah i one baton junior level elite, Leah i artistic twirl junior elite, og sammen i artistic pair junior elite. I de individuelle konkurransene havnet begge ålesunderne like utenfor finalen, men med en 13.-plass i sin klasse ble Sarah den best plasserte juniorutøveren fra Europa i one baton. Leah på sin side havnet 11.-plass i sin klasse, bare slått av utøvere fra stormaktene Japan og USA, samt en fra Skottland, som gjorde at hun ble nest beste europeer i sin kategori.

– VM-kjøringene har gått over all forventning! Igjen hadde vi ingen forventninger knyttet til plassering før vi kom ned. Jentene kjørte flere feilfrie runder av programmene sine, og jeg tror vi bare mistet staven en gang under hele VM, som er en utrolig prestasjon på dette nivået. Jeg kan ikke tro annet enn at vi har gjort noe svært riktig denne sesongen, så det er veldig gøy, sier en fornøyd Kristina Nøstdahl Haugsbø.

I artistic pair junior elite kjørte EM-vinnerne en feilfri innledende runde, som sikret dem 5.-plass inn i finalen, midt mellom de japanske parene som lå på 1.-4.-plass og 6.-7.-plass. I finalen leverte Sarah og Leah nok en gang en strålende runde med null stavmist, som til slutt resulterte i en svært sterk 7.-plass til slutt.

– Jentene våre kjørte to feilfrie runder i finalen og menget seg med stormakten Japan. Vi kunne ikke vært mer fornøyd. Til slutt ble det en 7.-plass, som er et utrolig sterkt resultat, uttaler klubbens sportslige leder.

Fornøyde klubbtrenere på tur. Fra venstre: Camilla M. Skog, Andrea T. Kjerstad og Kristina T. Kjerstad. Foto: Ålesund sportsdrill

Ser fram mot ny sesong

Ålesund sportsdrill har dermed lagt bak seg en svært vellykka sesong, som har gitt klubben flust av sterke prestasjoner, samt historiske resultater. Klubben tar med seg totalt 4 medaljer fra EM, Nations Cup og VM; et EM-gull, et EM-sølv og to bronser fra NC. Nøstdahl Haugsbø er klar på at slike opplevelser gir ny motivasjon inn mot ny sesong, som starter igjen neste uke.

– Det er så utrolig deilig å kjenne at vi har forberedt oss helt riktig til denne sommerens mesterskap, både EM, NC og VM. Vi har tatt med oss tilnærmet KUN gode, rene kjøringer som har gitt oss historiske resultater. Slike mestringsopplevelser gir oss enorm motivasjon inn mot kommende sesong. Spørsmålet er om vi klarer å toppe det, men et mål for oss er hvert fall å fortsette trenden vi har startet, med rene kjøringer av høy kvalitet. Så håper vi at fortjente resultater fortsetter å komme vår vei, avslutter hun.