Det er 35 politistudenter som har praksis i Møre og Romsdal, 10 av de er i Ålesund. Politistudiet går over tre år, og andre året er studenten ute i praksis. Da får de prøvd ut mye av det de har lært om i første studieår, og de vil også lære mye nytt.

– Alle studentene får en veileder hver som de følger gjennom de ti månedene de er i praksis. Dette er en en-til-en veiledning, hvor studentene vil være sammen med veilederen det meste av tiden på oppdrag. Slik får de i praksis få kjenne på hvordan det er å være i tjeneste, forteller Silje Mari Ous.

Silje Mari Rømo Ous, praksisansvarlig i Politiet i Ålesund, Møre og Romsdal. Foto: Politiet i Ålesund

Spente og nysgjerrige

– Det er alltid kjekt å få på plass nye studenter her i Ålesund. De er spent og nysgjerrige på hvordan yrket er i praksis og er glad for å være på plass i Ålesund. Studentene får sett mer om hva yrket går ut på og får lære litt om de forskjellige avdelingene. De blir også bedre kjent med seg selv og får kanskje mer kunnskap om hva de vil jobbe med. I løpet av året vil de også blant annet få skrive politirapporter, ta avhør og gjennomføre andre politioppgaver, forteller Silje Ous.

Med UP på kontroll

Onsdag forrige uke bisto utrykningspolitiet med opplæring av de nye politistudentene i Ålesund. De ble undervist i trafikktjeneste og ble også med på kontroll på innfartsvegen i Ålesund. Dette var første gang studentene var iført uniform i møte med publikum.

Tredje år

Tredje år av politistudiet er studentene tilbake på skolebenken for å forvalte teori og praksis. De skal bearbeide og videreutvikle erfaringene fra praksisstudiet og skal også tilegne seg ny teoretisk kunnskap.

– Vi håper selvsagt av vi hos politiet i Ålesund kan bidra til å gi studentene en så viktig og verdifull praksisperiode som mulig, på veien mot å bli ferdig utdannet politi, avslutter Silje Mari Ous.