Under mesterskapet ble over 1400 katter fordelt og bedømt av 26 dommere. Verdensmesterskapet fungerer på samme måte som en vanlig katteutstilling, der kattene konkurrerer i ulike kategorier ut i fra kriterier som rase, pelslengde, alder farge, og om de er kastrert eller ikke. Dommerne får tildelt et likt antall katter som de skal bedømme og plukker ut den katten de mener er den beste i kategorien. Deretter blir alle de beste kattene fra hver enkelt kategori bedømt opp mot hverandre av dommerne, de stemmer på den katten de synes er best, og den med flest stemmer står igjen som vinner, Best in Show. I dette tilfellet blir katten også World Winner, som er det høyeste utmerkelsen en katt kan få.

Offisielt vinnerbilde av WW'22 GIP CH NO*Chibinichi Irresistible Jamie Fraser og May og Frida Berg.
WW'22 GIP CH NO*Chibinichi Irresistible Jamie

To vinnere fra Ålesund

I Belgia kunne to katter fra Ålesund juble for verdensmestertitler. I kategori 2 (naturrase) for kastrerte hannkatter gikk WW’22 GIP CH NO*Grensedalen Fearless til topps. Katten er eid av Pia Egemark og ble den første norske sibirkatten til å vinne tittelen.

– Det er ganske uvirkelig. Jeg trodde ikke at jeg skulle vinne, så det ble mye følelser. Jeg har ikke tatt innover meg hvor stort dette er, sier en kjempeglad Pia Egemark.

– Det at det i tillegg er den første norske sibiren som vinner, gjør det ekstra spesielt. Det er veldig stas, legger hun til.

WW’22 GIP CH NO*Grensedalen Fearless

Den andre katten fra Ålesund som kan kalle seg World Winner etter helgas mesterskap, er WW'22 GIP CH NO*Chibinichi Irresistible Jamie Fraser. Han vant i kategori 3 (korthårsraser pluss noen langhårsraser) for kastrerte hannkatter og er en selkirk rex langhår av fargen «red spotted bicolor». Jamie eies av May Berg, Frida Berg og Sherryl Lynn Spencer, er født og oppvokst på Skodje og bor nå på Vatne. Ved å bli World Winner 2022 ble Jamie samtidig historisk. Han er nemlig den aller første katten i sin rase til å bli World Winner.

– Vi kunne ikke vært mer stolt over Jamie. At avlsarbeidet vårt har gitt slike resultater, er overveldende. Tenk, den første World Winner av rasen selkirk rex, er fra lille Norge og Ålesund, sier May og Frida Berg.

En rørt Pia da WW’22 GIP CH NO*Grensedalen Fearless vinner tittelen.

To sunnmørskatter

Begge kattene er medlem i katteklubben Sunnmørskatten, og leder i klubben, Frøydis Husøy, er utrolig stolt over resultatene fra verdensmesterskapet.

– Dette er den gjeveste tittelen en katt kan oppnå, og det betyr utrolig mye for den som eier den. Det ligger mye arbeid og stell bak en slik tittel – og godt avlsarbeid. At to av våre medlemmer går helt til topps, er utrolig stort for klubben. Vi gratulerer så mye til begge, uttaler hun.

Full jubel da er WW'22 GIP CH NO*Chibinichi Irresistible Jamie Frase vant i i Belgia.
Hallen der alle kattene var.
Reisefølge fra Norge.