– Det startet med et kick off for hele trinnet mandagen, så fikk alle dra på besøk til Bingsa, hvor Attvin ga omvisning på anlegget og en presentasjon som tok for seg tema som hvordan de jobber med avfallshåndtering, forteller Ann-Helen Giske Lund i Ungt Entreprenørskap.

Elevene på besøk ved Bingsa. Foto: Ålesund kommune

Ga brukte ting nytt liv

Elevene fikk så et oppdrag om å ta med seg gjenstander hjemmefra som ikke ble brukt eller var ødelagt, som de skulle gi nytt liv gjennom et gruppesamarbeid. Her var oppdraget å lage en prototype av noe som kan være samfunnsnyttig i en ny form.

Et av resultatene fra prosjektet. Foto: Ålesund kommune

– Uken ble avsluttet med en presentasjon for oss i Ungt Entreprenørskap, representanter fra Attvin, foreldre og besteforeldre, forteller Ann-Helen Giske Lund fra Ungt Entreprenørskap.

– Dette er jo holdningskapende arbeid hvor vi kan få barna til å forstå at bare de små tingene de gjør i hverdagen kan være med på å gjøre en forskjell. Vi merket jo at de fra Flisnes Skole har hatt matavfallsdunker siden i høst og allerede kan mye, sier Natalie Østrem i Attvin.

Til høsten vil Ungt Entreprenørskap og Attvin tilby SMART-prosjektet til andre skoler i regionen som ønsker det.

– Det er begrenset med plasser, så det blir første mann eller skole til mølla for å melde seg på, forteller Natalie.

En av prototypene som ble laget. Foto: Ålesund kommune

– Elevene ga tydelige tilbakemeldinger om at dette var et gøy prosjekt som de var glade for å få være med på. De var enige i at det kastes alt for mye og vi MÅ bli flinkere til å ta vare på jordas ressurser, sier Ann-Helen i Ungt Entreprenørskap.

Ungt Entreprenørskap er en ideell, landsomfattende organisasjon som sammen med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv, skriver de på nettsidene sine.

Hva med en penneholder eller blomsterkrukke av støvler?