– Etter en nervepirrende finaledag viste jentene fra Spjelkavik solide runder og det ga uttelling, forteller hovedtrener Ida Wågsholm.

Hun kan nå puste lettet ut etter at Alva Svinø og Thea Løseth sikret seg 1. og 2. plass i finalen individuelt og skal nå reise til VM i Sverige i august.

Ikke nok med det, Nora Alvestad Bech og Inger Helene Killingmo fikk også uttak i freestyle par junior og er dermed VM klare de også.

Alva Svinø og Thea Løseth Foto: Spjelkavik drillklubb

– Dette er helt fantastisk og en historisk dag for klubben vår, sier Wågsholm og forsetter:

– Vi er i ekstase og ikke minst fornøyd med at vi nå skal få være med på det historiske mesterskapet der de to internasjonale forbundene slår seg sammen. Dette blir det første VM i freestyle og rythmic og vi skal være med. Langsiktig og hardt arbeid lønner seg, sier hovedtreneren.

I tillegg til VM kvalifisering var det også nasjonal konkurranse og i de øvrige klassene var Spjelkavik suveren og tok med seg totalt 26 Medaljer der av 12 gull fordelt på de forskjellige aldersklassene.

– Nå venter NM sportsdrill i Bergen neste helg, så blir det litt hvile før VM-oppkjøringen starter for fullt, sier Wågsholm.