– Dette var noe jeg tror byens befolkning satte pris på. Det var bra oppmøte og full rulle, oppsummerer sentrumsleder Lisa Mari Sæther lørdagens moteshow.

Moteshowet skulle egentlig foregå utendørs, men Ålesunds ustadige værguder var ikke helt i godlune, og det hele ble flytta inn på Kremmergaarden. Det fungerte helt fint, synes Sæther, og røper at det er gode sjanser for at det kan bli en halvårlig tradisjon med framvisning av henholdsvis vår- og høstmoter.

På forhånd hadde sentrumsforeninga etterlyst vanlige ålesundere som kunne tenke seg å gå på «catwalk» midt i byen, og responsen var god. Eneste minus, ifølge sentrumslederen, var at mange kanskje hadde merka seg den nedre aldersgrensa på 16 år, mens det viste seg at mange av butikkene gjerne ville hatt litt mer voksne modeller.

Sentrumsleder Lisa Mari Sæther og styreleder for Sentrumsforeninga, Monica Molvær, delte ut kake i anledning Ålesunds 176 år som by. Foto: Ole-Martin Saethermoen / Memoria

– Butikkene våre er faktisk interessert i å ha flere eldre modeller, og ikke minst skulle vi gjerne hatt med flere menn. Tenk så fint om vi kan få vist fram et større mangfold neste gang, og at vi får med oss både kvinner og menn opp i 50-åra, sier Lisa Mari Sæther.

Alt i alt var det seks kvinner, to menn og fire barn som stilte som modeller uten å ha tilknytning til noen av aktørene. I tillegg var det enkelte butikkene som stilte med noen av sine egne ansatte.

Moteshowet ble arrangert i forbindelse med Bylørdag og markeringa av at Ålesund kunne feire 176 år som by.

Butikkene som var med, var Frøken Frøland, Aerly, Rongve, Intersport, Sisters Point / Upstairs, Lindex, Dale, Nuvaa / Mango, Morris og Binderiet – sistnevnte med blomster.

Klær fra Dale, modell: Joakim Hoftun Foto: Ole-Martin Saethermoen / Memoria
Klær fra Lindex, modeller: Malén Sæther Almberg, Maja Sæther og William Sæther. Foto: Ole-Martin Saethermoen / Memoria
Klær fra Dale, modell: Carine Masaro. Foto: Ole-Martin Saethermoen / Memoria