– Det var veldig kjekt å avgjøre og veldig gøy at vi tok det før det ble straffesparkkonkurranse. Det var langt ifra en pen fotballkamp, men vi tok oss videre som var det viktigste, sier matchvinner Linn Huseby.

Tross avansementet mente straffeheltinnen at laget ikke fremsto slik de pleier i cupkampen mot Molde.

– Vi skaper mer og ta mer kontroll etter hvert, men vi må bli flinkere til å spille på ett og to touch. Det ble mye andreballer og dueller i dag. Vi er langt i fra på vårt beste, men vi tar oss videre, utdyper midtbanespilleren.

– Unødvendig

Med unntak av de første 25 minuttene, var hovedtrener Frode Fagermo fornøyd med det meste av kampen, men mener at laget burde avgjort i god tid før ekstraomgangene.

– Det er unødvendig at vi må bruke 120 minutter på å vinne kampen. All ære til Molde som står på, men sett bort i fra de første 25 minuttene som er skrale fra vår side, er det stort sett spill mot ett mål. Vi skaper litt for få store målsjanser, men vi har noen veldig store og bør likevel avgjøre. Vi var litt innstilt på straffesparkkonkurranse, men heldigvis klarte de ikke å stå imot trykket vårt og vi får en straffe. Det var deilig å avgjøre før det ble straffesparkkonkurranse, sier AaFK Fortuna-treneren, som er klar på at det viktigste var å ta seg videre.

Havnet bakpå

Allerede fra start av gikk Molde i strupen på AaFK Fortuna, og stresset hjemmelaget til å gjøre feil. Det resulterte i flere farligheter og nervøse øyeblikk i de bakre rekker hos AaFK Fortuna, og Molde var nære ved å ta ledelsen i løpet av åpningsminuttene.

Romsdalingene fortsatte å skape problemer for vertene med sitt høye press, og etter ni minutter spilt tvang de frem en ny sjanse som en følge av et aggressivt press.

En svak støttepasning ble snappet opp av Eivor Ulvund som sklitaklet Molde i ledelsen.

De første 25 minuttene slet AaFK Fortuna med å få i gang sitt eget spill, og selv om de hadde det meste av banespillet, var det veldig lavt tempo i det de foretok seg med ballen.

Utover i omgangen våknet oransjetrøyene litt til, og fikk etablert et press mot Molde-målet. Et kompakt Molde-lag sto derimot godt imot, og slapp til få store sjanser.

Mot slutten av omgangen kom derimot et par gode muligheter for hjemmelaget, men Mari Hasselknippe sto i veien og hindret utligning.

I motsatt ende kunne Molde doblet ledelsen etter et par stygge balltap i AaFK Fortuna-forsvaret, men de fikk til slutt avverget med et lite nødskrik. Dermed sto det 1–0 til Molde etter de første 45 minuttene.

Hanna Bråten Gravem etter å ha utlignet til 1–1. Foto: Kristian Moe

Spill mot ett mål

Etter pause tok AaFK Fortuna fullstendig over og spilte gjestene svært lave i banen. Fem minutter ut i andre omgang fikk de også utligningen sin. Maria Herdel Pedersen utnyttet bakrommet på sin venstrekant, kom alene med keeper som reddet avslutningen.

På returen var derimot Hanna Bråten Gravem raskest frempå og satte inn utligningen.

Resten av omgangen fortsatte AaFK Fortuna å trykke Molde bakover i jakten på et seiersmål. Da timen var spilt trodde målscorer Hanna Bråten Gravem at hun hadde snudd kampen, men scoringen ble annullert.

Utover omgangen tok trener Frode Fagermo grep og satte innpå flere viktige spillere for å få det avgjørende målet. Det klarte de ikke å få i løpet av 90 minutter og kampen gikk til ekstraomganger.

Linn Huseby (til høyre) avgjorde cupkampen mot Molde. Foto: Kristian Moe

Sen straffescoring avgjorde

Også i ekstraomgangene var AaFK Fortuna best, og kontrollerte kampen. Molde på sin side satte sin lit til å få en gyllen kontringsmulighet, men maktet ikke å utnytte de få sjansene de fikk.

Linn Huseby hadde en enorm mulighet til å sende AaFK Fortuna i ledelsen tidlig i ekstraomgangene, men satte ballen et godt stykke over mål.

Kampen så ut til å ebbe ut til straffesparkkonkurranse, men bare noen få minutter før det var spilt 120 minutter, fikk hjemmelaget straffespark. Linn Huseby var sikkerheten selv fra ellevemeteren og sendte AaFK Fortuna videre til 3. runde av cupen på bekostning av Molde.