Hva er det beste med å være paradesjef for Pride-paraden?

Det er jo glansoppgava! Bare kos og moro og folk som går rundt og smiler og har lyst å være der og feire mangfoldet!

Hva er du mest opptatt av nå?

Det har vært mye Pride i det siste, men nå er det skolestart og det å lære navnet på og bli kjent med hundre nye elever – og å få dem til å føle seg trygge. Jobben som lærer er veldig kjekk, men på denne tida av året er den ganske utfordrende.

Hva bruker du fritida di på?

Jeg er jo lærer, så jeg har ikke så mye fritid ... [sagt med glimt i øyet!] Men jeg har hund og er mye ute i naturen, og jeg følger opp barna med fritidsaktiviteter og slikt. Og for min egen del så går jeg i Nørvøy ungdomskorps, der jeg spiller bassklarinett. Jeg elsker korps! Det er litt Pride-stemning, der alle er velkomne.

Hva er den største, kulturelle opplevelsen din?

Jeg går på konserter hele tida og er veldig glad i rockekonserter, men jeg må nok si at mine største, kulturelle opplevelser har vært her på Fagerlia; Når jeg er på klassekonserter og slikt, så kommer tårene. Det er så fint å se elevene eksponere seg og tørre alt mulig!

Og så må jeg ta med at jeg fikk en god, svett klem av Wyclef Jean! Etter den første konserten, kjøpte venninna mi og jeg billetter til den andre konserten med en gang. Det var så bra!

Hvilken bok ligger på nattbordet?

Som lærer er det litt flaut å innrømme at jeg er dårlig på å lese bøker … Men i sommer fikk jeg for første gang på lenge lest ei heil bok, nemlig «Unge Mungo» av Douglas Stuart. Boka handler om en ung homofil i Skottland og er veldig personlig og gripende og prega av en fantastisk fortellerkunst.

Favorittmusikk?

Rock! Rammstein, Metallica, Rage Against the Machine – protestrock!

Hva ser du på TV og strømmetjenester?

Med barna ser jeg alt med superhelter på Netflix. Da drømmer vi oss bort til en verden der superheltene fins og ordner opp. Ellers liker jeg å bli underholdt av fantasi-serier som Vikings eller Hobbiten og Ringenes Herre.

Favorittmat?

I det siste har det blitt mye vegetarmat, fordi jeg har ei datter som har blitt pescetarianer [spiser fisk, men ikke kjøtt, journalistens merknad]. Det er utfordrende å finne på noe nytt, men jeg leser en del vegetarblogger, og der er det utrolig mange smakfulle retter. Ellers er jeg veldig glad i en god pizza Margherita – gjerne den fra Nona Lina.

Hvilken app ville du ikke klart deg uten?

Yr.no. Jeg har jo hund … Og så prøver jeg å redusere på bruken av sosiale medier, så da er det Yr-appen som blir viktigst for meg. Ja, og så er jeg litt avhengig av et slags Tetris-aktig mobilspill …

Hva er den viktigste politiske saken for deg?

Generelt: jordkloden og rettferdighet. Det er altfor mange folk med gode liv som bruker altfor lite tid på gjøre noe for dem som ikke har så gode liv. Vi er kjempeheldige her i Norge, men vi har lett for å bli altfor navlebeskuende. I stedet for å hjelpe for eksempel flyktninger som er i en fryktelig situasjon og prøver å komme hit, så kaller vi dem for lykkejegere og prøver å hindre dem i å komme.

Er du fornøyd med kollektivtilbudet der du bor?

Jeg bor på Hessa – så nei. Der går det to busser i timen, og det er ganske knotete med busstoppa. Hadde det vært flere avganger, skulle jeg gjerne brukt buss mye mer.

Hva er du mest fornøyd med på hjemplassen din?

Naturen – at jeg bor så nær Sukkertoppen og Tueneset. Der er det til og med fint når det er drittvær – men jeg er jo ikke glad i drittvær og prøver å unngå det med å bruke Yr-appen … I studietida bodde jeg en del i Spania, og der var det jo et heilt anna vær. Jeg lengter ofte tilbake dit …

Hva gjør du om ti år?

Viss barna har flytta ut, vil jeg gjerne prøve å jobbe som frivillig i utlandet, gjerne med å hjelpe folk som er på flukt.. Jeg er inspirert av dem som ikke bare snakker, men faktisk gjør noe og bidrar der de kan, som for eksempel Kristina Quintano. Hun har i mange år drevet Facebook-sida «Budbringeren fra Helvete», der hun formidler ekte nyheter, særlig om flyktningene som dør i Middelhavet.

Hva ville du ha gjort om du fikk ti millioner kroner?

Da håper jeg at jeg hadde gitt mye til folk på flukt og til organisasjoner som arbeider for biologisk mangfold og at jordkloden skal bli et bedre sted å bo for alle, slik at vi slipper å bekymre oss for framtida.

Hva er den beste oppfinnelsen gjennom tidene?

Hjulet. Uten det, så hadde jo det meste stått stille.

Hva er ditt favorittreisemål?

Jeg har ikke bare ett reisemål, men har lyst å se så mye av verden som mulig. Akkurat nå vil jeg utforske Europa med barna, men seinere har jeg lyst å reise til Asia. Der har jeg aldri vært, men jeg er fascinert av den rike historia og kulturen der.

Hva kunne du tenke deg å lære?

Flere språk, kanskje fransk og italiensk. Og så matte! Jeg er en av dem som har vanskelig for matematikk og har stor sympati for dem som sliter med faget.

Hva er det mest unødvendige du eier?

Ski! Jeg er forferdelig dårlig på ski – og liker det ikke heller. Det blir bare mye hoiing, og jeg får det ikke til.

Hva gjør du for miljøet?

Jeg er en slik som plukker opp andre sitt søppel og håpe de får dårlig samvittighet. Ellers prøver jeg å redusere forbruket, blant anna ved å kjøpe lite klær, men heller prøve å bytte og kjøpe brukt, og vi prøver å spise opp maten, slik at det blir mindre matsvinn. Jeg er også med i ulike organisasjoner som Dyrebeskyttelsen og Framtiden i Våre Hender – og jeg har adoptert en afrikansk elefant! Ved hjelp av GPS og et lite armbånd kan vi følge med på hvor den beveger seg, og det er utrolig hvor langt den kan gå!

Hva er meninga med livet?

Jeg er usikker på hva som er meninga, men jeg tror målet med livet må være å kunne se seg tilbake og tenke at man har gjort en positiv forskjell for flest mulig. Eller det er kanskje det som er hele meninga? Man må i alle fall ha tro på mennesket, og det får jeg ved å være mye sammen med fantastisk fin og engasjert ungdom!