I likhet med i fjor, har elevene ved Åse og Lerstad skole brukt hele desember på å samle og pakke inn gaver som skal gis videre til folk i nød. Det er Lions Club Ålesund/Borgund som står bak innsamlingsaksjonen, og i fjor ble over 500 gaver sendt til ukrainske krigsflyktninger og barn i Ukraina som trengte det. I år er antall gaver omtrent det samme og disse skal også sendes til det krigsrammede landet.

– Dette ble en sukess i år også. Vi ser at det skaper glede inn i den innerste sjela og at det gir mening for elevene. Det er helt fantastisk at skolene legger til rette for at elevene får jobbe med dette og det er fantastisk å være med på. Innsatsen som elevene gjør er utrolig imponerende og rørende. Iveren blant dem er helt utrolig å se og den vokser fra år til år. Og så er antall gaver de samler inn helt enormt, sier past president i Lions Club Ålesund/Borgund, Jan Roger Paulsen og Lions-medlem Lars Skoghaug.

6.-klassingene Anna, Maria, Oda, Sofia, Lukas, Sofie, August, Oliver og Ross, er alle enige om at det er veldig fint at de kunne gi noe til mennesker som trenger det mest. Foto: Kristian Moe

– Veldig fint

Elevene ved Åse skole klarte å samle inn i overkant av 300 gaver. De synes det er veldig fint at folk som ikke har så mye får litt og at de kan bidra til at disse menneskene får det bedre.

– Det er veldig fint at vi kan gi litt til de som trenger det. Vi tenker mer over det vi har fått til og at flere får det bedre på grunn av det. Og så er det gøy å gi ting slik at andre blir glad og det viser at man bryr seg om folk som sliter, istemmer Anna, Maria, Oda, Sofia, Lukas, Sofie, August, Oliver og Ross, som alle går i 6.-klasse på Åse skole.

Gavefangsten til Lerstad skole. Foto: Kristian Moe
Nestleder i elevrådet på Lerstad skole, Rose Mathilde Bache-Rabben, og elevrådsleder Tsion, er begge glade for at skolen har vært med på gaveinnsamlingen. Foto: Kristian Moe

Også elevene ved Lerstad skole, som er den andre skolen som er med på gaveinnsamlingsaksjonen, har gjort en fantastisk innsats med å samle inn gaver. Totalen havnet på rundt 200 gaver, som er like mye som i 2022.

– Det har vært veldig bra. Vi tror alle har fått en veldig god følelse og er glade for at vi har gjort dette. Vi tror også at alle sitter igjen med en følelse av at vi har gjort det vi kan for å forbedre ting, og vi vil fortsette å hjelpe de som trenger det, sier elevrådsleder på Lerstad skole, Tsion, og nestleder Rose Mathilde Bache-Rabben.