Brightworks befinner seg i lokala der Rør 24 holdt til tidligere, og der Nakken Musikk holdt til i mange år. Kontorfellesskapet er beregna for små bedrifter, gjerne med én ansatt, og vi har totalt ti kontorplasser, opplyser Beate Stavdal Riise.

– Vi er fire personer som har kjent hverandre i mange år og driver noen småbedrifter på kryss og tvers av hverandre. Etter hvert fant vi ut at vi hadde lyst å lage en hyggelig, felles arbeidsplass, og da tenkte vi at vi like gjerne kunne lage et sted for litt flere enn bare oss, sier Beate.

Navet bak de fire som starta Brightworks, forteller hun, er på mange måter Andreas Hjellegjerde, som driver ulike bedrifter sammen med hver av de tre andre: En bedrift sammen med Beate, en med Arnt Tore Røe og en sammen med Røe og Grunde Ferstad Aasen.

Arbeidsfellesskapet er ment å være en god blanding av alle slags bransjer, og Beate opplyser at det i dag er bedrifter der som blant anna driver med bolig, markedsføring og eventer. Bedriftsidretten er også på plass med sin ene lokalt ansatte.

– Målet vårt er å skape den beste arbeidsplassen i byen! Og vi har god kaffe! lokker Beate Stavdal Riise blidt.

To av de fire som står bak arbeidsfellesskapet Brightworks: Beate Stavdal Riise og Andreas Hjellegjerde, under oppussinga av lokala. Foto: privat
Henrikke Røder er en av dem som har funnet sin arbeidsplass hos Brightworks. Foto: Privat (Beate Stavdal Riise)
Brightworks har flytta inn der Nakken Musikk holdt til i mange år, innerst i Keiser Wilhelms gate. Foto: Kenneth Kamp