– Vi opplever at veldig mange ønsker å oppleve tradisjonelt, enkelt friluftsliv som ikke krever mye utstyr eller penger. Det som er så fantastisk med friluftslivet er at det både rommer de spektakulære opplevelsene og de lett tilgjengelige turene i nærmiljøet. Det er noe for alle dagsformer og erfaringsnivåer sier hun.

Mange planer

Samtidig avslører hun hvilke planer DNT Sunnmøre har for året, og det er ikke få. I vinter rettes det mye fokus mot formidling av kunnskap om sikker ferdsel i vinterfjellet.

– Allerede nå er skredkursene våre fullbooket. Videre tilbyr vi flere fellesturer fra hytte til hytte i Tafjordfjella utover vinteren, samt kurs i vintertelting på Ørskogfjellet, forteller Flem.

Grønetinden og Svineting i sikte. Foto: DNT Sunnmøre

Til sommeren blir det også et ganske fullspekket program.

– Da satser vi på Fieldfare-ruta som ble åpnet i fjor. I tillegg skal vi ha en «Krigsminnetur», hvor vi skal se på flydropp som fortsatt ligger igjen i fjellet etter Fieldfare-operasjonen. SignaTur Tafjordfjella er også et fast innslag på programmet vårt, og som er en tur som går innom alle hyttene våre i området. Vi fortsetter også med padlesatsingen vår, opplyser hun.

– Jeg håper at 2023 blir et år der vi får enda flere med ut i naturen og at enda flere som ikke er så kjent med friluftslivet kan oppleve gledene det gir, avslutter Linda Flem.