Onsdag feiret banken 200-årsjubileum på Skansekaia i Ålesund. Under jubileumsfeiring delte de ut en gave til byen på en million kroner.

–Bare i år har banken satt av 250 millioner kroner til kulturelle, idrettslige og næringsdrivende prosjekt. I forbindelse med 200-årsjubileet bestemte banken seg for å etablere et så kalt fyrtårn-prosjekt, sier regionbanksjef Marita Løvik Stadsnes fra scenen.

Regionbanksjef Jan Rune Hurlen fortsetter:

– På sunnmøre ønsker vi å markere dette med en gave til Ålesund kommune. En gave som skal være til glede og nytte ikke bare for de som bor i byen men også de som besøker byen. Vi som bank er opptatt av å skape arena og denne gangen ønsker vi å skape en arena i form av en lekeplass.

En strålende glad Eva Vinje Aurdal mottar sjekken på scenen.

– Å gi en gave til de yngste åledunderene på denne måten synes jeg er veldig fint og jeg er helt sikker på at dettr vil bety mye for attraktiviteten til Ålesund for besøkende og ikke minst for de som bor i byen. Når næringsliv og kommunen samarbrider blir resultatet beldig bra. Takk til Sparebank 1 for at dere viser samfunnansvar og gir tilbake til lokalsamfunnet på denne måten her - det er viktig, sier Eva Vinje Aurdal.