Avtalen innebærer at Sparebanken Møre er med som generalpartner for klubben ut 2025 og er med som partner for å løfte kvinnelig toppfotball.

Styreleder i AaFK Fortuna, Maria Elena Kvalen sier at dette er et viktig bidrag på flere måter.

– Begge parter er svært fornøyde med at et godt samarbeid har bidratt til at vi kommer et steg nærmere like muligheter for flere, og bygger grunnmuren for en bærekraftig satsing mot toppfotball for kvinner i regionen. Dette er med på å sende ut et viktig signal ut mot samfunnet, fotball-Norge og til barn og unge som ønsker å holde på med fotball som mer enn bare en hobby, sier hun.

Leder for divisjon Næringslivsmarked i Sparebanken Møre, Terje Krøvel, er glad for at de kan få jobbe langsiktig med AaFK Fortuna.

– Vi gleder oss over at vi skal fortsette reisen sammen for de neste tre årene, som generalpartner for klubben. Vi har et felles mål om å etablere lag for kvinnelig toppfotball i regionen med likere vilkår, poengterer han.

Foto: AaFK Fortuna

AaFK Fortuna har ambisjoner om å etablere seg i norsk toppfotball. I tillegg jobber klubben for å innarbeide like muligheter og utligne forskjellene i toppfotballen i Norge, noe som krever satsing og hardt arbeid. Ved å signere den største avtalen i klubbens historie, gjør det at klubben nå kan satse enda mer mot disse målene.

– Sparebanken Møre har vært en fantastisk støttespiller både i medgang og motgang for AaFK Fortuna, og vi er spesielt glade for å ha de i ryggen når vi nå har tatt steget opp igjen i toppfotballen. Samarbeidet er i tråd med våre ambisjoner om å være en av toppklubbene i norsk fotball, men det aller viktigste er den videre jobben for å skape like muligheter og bidra ut i breddefotballen for å styrke jentefotballen, sier markeds- og arrangementsansvarlig i AaFK Fortuna, Kimy Fagermo