På en vanskelig og tørr kunstgressbane med mye friksjon åpnet AaFK Fortuna best og tok kontroll over banespillet. Gjestene styrte det meste, og skapte det som var av målsjanser. Defensivt sto AaFK Fortuna også godt og slapp til svært lite mot et Klepp-lag som satset på kontringer. Overtaket skulle også betale seg.

25 minutter var spilt da AaFK Fortuna kom gjennom på høyresiden. Foran mål var nysigneringen Linn Huseby, som satte ballen i mål og sørget for en fortjent 1–0-ledelse, som sto seg til pause.

– Første omgangen er ikke god, men helt ok, mener AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo.

Etter pause ble det mer kaotisk. AaFK Fortuna ble presset bakpå av Klepp, men slapp fortsatt ikke til store målsjanser imot. Gjestene virket stresset med ballen, slo den vekk ofte og slet mer med å kontrollere kampen. Klepp presset på for utligning, men det meste av avslutninger mot AaFK Fortuna-målet var keepermat for Benedicte Lund Berge.

Matchvinner Linn Huseby og resten av AaFK Fortuna kunne juble for sesongens første seier. Foto: Kristian Moe

Mot slutten kunne Karna Solskjær punktert kampen, men avslutningen fra kort hold ble reddet av keeper. Dermed ble det noen spennende sluttminutter for AaFK Fortuna, som til slutt klarte å ri av sluttspurten til Klepp og sikre sesongens første seier.

– Det var deilig. Det er viktig å komme i gang med trepoengere så tidlig som mulig, mener Fagermo.

– Det er en kamp som totalt sett under pari, og vi vinner på en dårlig dag, avslutter han.