«Nora Harnes Håheim kom fra Molde før sesongen, og har overprestert i sin første sesong i toppfotballen. Hun har spilt både ving og sentral midtbane, og vært viktig for at AaFK Fortuna har hatt en så god sesong. Med 19 målpoeng så langt i år, har hun vært involvert i en stor del av lagets mål.», står det i juryens begrunnelse.

– Det er veldig artig og en enorm motivasjon inn mot neste sesong. Veldig stort å få en slik anerkjennelse i sin første sesong i 1. divisjon, sier Harnes Håheim til Nytt i Uka om nominasjonen.

– Det er alltid kjekt å bli lagt merke til og det viser at jeg har gjort noe riktig, legger hun til.

Var dette noe du forventet?

– Nei, jeg har ikke tenkt på det i det helt tatt. Jeg ble veldig overraska da jeg fikk den beskjeden, men det var veldig kjekt, sier AaFK Fortuna-spilleren.

Foto: Kristian Moe

Vanskelig valg

20-åringen fra Harøya signerte for AaFK Fortuna før sesongen etter å ha herja og bøttet inn mål for Molde i 2. divisjon. Harnes Håheim bekrefter at hun også hadde interesse fra klubber i Toppserien, men valgte til slutt 1. divisjonsspill med tangotrøyene.

– Jeg var veldig usikker på hva jeg skulle velge og det var vanskelig. Men jeg tenkte at 1. divisjon var det rette steget for meg, og jeg føler at jeg valgte rett, konstaterer hun.

Levert varene

Den offensive midtbanespilleren forteller at hennes personlige målsetning før sesongen var å fortsette å levere målpoeng, noe hun virkelig har gjort. Før sesongens siste kamp mot Amazon Grimstad, står Harnes Håheim bokført med 19 målpoeng (10 mål og ni målgivende) i sin aller første sesong i 1. divisjon. Hovedpersonen selv er fornøyd, men er klar på at hun alltids kan bli bedre.

– Jeg føler at jeg har hatt en grei sesong, men jeg må bli bedre til neste år. Det har vært litt varierende prestasjoner, og jeg vil prøve å få et mer stabilt nivå neste sesong, fastslår Harnes Håheim.

– Hva skal du gjøre for å bli bedre til neste år?

– Det er bare å fortsette å jobbe hardt og bli enda bedre på det jeg allerede er god på. Også må jeg få gjort noe med mine svake sider for å bli enda mer stabil og prestere bedre, svarer hun.

Nora Harnes Håheim har til tider herja med motstandernes forsvarsspillere i sin første sesong på toppfotballnivå. Foto: Kristian Moe

Sikter høyt

Kriteriet for å kunne være nominert til årets unge spiller er at man må være født i 2002 eller senere. Det betyr at Harnes Håheim akkurat er innenfor alderskriteriet for å kunne bli nominert denne sesongen, men ikke neste sesong. Derfor har hun satt seg et enda høyere mål for neste år, der AaFK Fortuna håper å involvere seg i kampen om opprykk til Toppserien.

– Målet må vel være å bli nominert til årets spiller da, ler hun. – Man må alltid sette seg høye må, så hvorfor ikke? Man må bare gå for det, smiler Nora Harnes Håheim.

De øvrige nominerte til prisen for årets unge spiller i 1. divisjon er Ina Birkelund (TIL 2020) og Savanna Duffy (Åsane).

Det er Toppfotball Kvinner som står for kåringene av Årets spiller, Årets gjennombrudd/unge spiller og Årets trener for både Toppserien og 1. divisjon.

Årets jury består av følgende personer:

Carl-Erik Torp, NRK

Jonas Neskvern, NTB

Alexander Larsen, Norske Fotballkvinner

Kristian Moe, Norske Fotballkvinner