Verkstad da Vinci har vært et pilotprosjekt i Ålesund kommune de siste par åra. Dette er et prosjekt som skal styrke de estetiske fagene i skolen. Dette har nå gått over fra å være et prosjekt til å bli et fast program i skolen. Mariann har nå tatt over som koordinator for Trine Isaksen. Trine Isaksen jobber nå 50% som medarbeider i Verkstad da Vinci og har også ei stilling på 50% som daglig leder i i Aggregat Kunstnarfellesskap.

Mariann har jobbet som lærer i 27 år og har erfaring med både musikk, kunst og håndverk. Hun har jobbet som lærer og miljøterapeut i både Ålesund og Sula. Nå er hun klar for å jobbe for at Verkstad da Vinci skal bli en skikkelig gavepakke til skolen, med kjekke opplevelser for elevene.

– De første dagene har stort sett bestått av å sette seg inn i systemene, lese seg opp på fagstoffet og bli med på diverse møter, forteller hun.

– Trine Isaksen som var prosjektansvarlig for Verkstad da Vinci, er en dyktig dame som jeg er så heldig å få samarbeide med. Jeg prøver å henge med så godt jeg kan, og blir lett smitten av engasjementet hun viser. Det å få gi alle elever på 5. trinn i Ålesund en kulturell opplevelse på et helt nytt Da Vinci-rom, og dermed styrke de praktisk-estetiske fagene i skolen, ser jeg som utrolig givende å være med på, sier Mariann.

I fritiden

– Jobben tar nå det meste av hverdagen, men jeg er ei familiekjær dame. I tillegg til å være gift med Roy Ove, har jeg tre døtre og barnebarna Anton og Leon. Vi prøver å være mest mulig sammen og må iallfall ha en fellesmiddag i uken. Ellers går jeg på slyngetrening, elsker fjellturer, matlaging og konserter. Som svært mange andre, liker også jeg de tre R-ene: romaner, reiser og rødvin.