Hvem som eier denne superyachten i dag, har vi ikke klart å finne ut av. Men da den ble bygget i 2007, fikk den navnet «Anna I» og var bestilt av den russisk-kypriotiske milliardæren Dmitrij Rybolovlev. Rybolovlev, som har en datter som heter Anna, er mest kjent som eier av den franske fotballklubben AS Monaco. Det er det nederlandske selskapet Feadship som har bygget yachten og det var Michael Leach Design (MLD) som sto for både eksteriør- og interiørdesign.

«Firebird» til kai ved Storneskaia, men den flotte byen i bakgrunnen. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Ifølge SuperYacht Times lå «Anna I» ute for salg i 2018 og hadde da en pris på 65 millioner euro. Med dagens valutakurs vil det si rundt 727 millioner kroner.

Yachten ble bygget om/oppdatert i 2021 og har nå byttet navn til «Firebird». Den ligger i dag, fredag, til kai ved Storneskaia i Ålesund, men det er ikke oppgitt hvor lenge den skal besøke byen. Lengden på yachten er 67 meter og den har en bredde på 13 meter. Den har seks soverom og plass til tolv gjester om bord. Det er plass til et mannskap på 19.

Om bord kan du nyte et stort utvalg av tilbud og aktiviteter: Yachten har selvsagt egen jacuzzi og treningsstudio, og den har blant anna jetski, kajakker og og utstyr for andre vannsportaktiviteter. Yachten har også privat helikopterplass, gym på soldekket, spa med dampbad og skylounge med filmprojektor, for å nevne noe.

Superyachten kan se litt liten ut ved siden av det store cruiseskipet «Mein Schiff 4» som lå til kai i Ålesund tidligere i dag, men den er garantert ikke liten. Her ser du også at yachten har tre av småbåtene som hører til, på vannet. Foto: Anne Solveig Berge Trandal
«Firebird» er i ferd med å laste inn småbåtene sine. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Tilgjengelig for utleie

Om du er en formuende person kan du leve milliardær-drømmen om bord på «Firebird». Det er flere firma som tilbyr yachten for utleie, med en pris mellom 450.000 og 550.000 euro i uken, det vil si godt over fem millioner kroner i uken.

Om du ikke er fullt så formuende, kan du drømme deg bort i bilder av interiøret om bord i bildeserien under her. Bildene er henta fra SuperYachtFan.com, som opplyser at de opprinnelig var publisert i salgsmeldinga fra 2018 og kan brukes fritt.

Du kan følge «Firebird» bevegelse her.