Garderobeforholdene for A-laget til AaFK Fortuna har nemlig til nå vært rett og slett begredelige.

– Det er på tide at dette skjer, for nå deler vi garderobe med flere andre lag. Noen av jentene har faktisk valgt å dusjen hjem og noen skifter på toalettet, fordi de risikerer at guttelagsspillere plutselig kan komme brasende inn i garderoben. Ikke noe særlig det, fastslår marked- og arrangementsansvarlig i AaFK Fortuna, Kimy Fagermo.

AaFK Fortuna-laget holder nå til i en garderobe på knappe 24 kvm under syd-tribunen på Color Line Stadion . Da sier det seg selv at det ikke blir mye plass til utstyr, så dette er lagret i kasser på et tilstøtende teknisk rom.

Dette er hjemmegarderoben til AaFK Fortuna sitt A-lag, under syd-tribunen på Color Line Stadion. Foto: Kimy Fagermo
I disse plastkassene på teknisk rom har AaFK Fortuna-spillerne sitt personlige utstyr. Foto: Kåre Stig Nøstdal

Nye garderober til 2,2 millioner

– Takket være midler fra et engasjert næringslivet, kan også vi nå glede oss til i få skikkelige garderobeforhold for våre spillere, sier Kimy Fagermo.

Generalpartner Sparebanken Møre bidrar med 1 million kroner til prosjektet. I tillegg er Color Line inne med 500.000, Kjell Holm-stiftelsen med 100.000 og Reidar Tryggestad med 100.000.

– Resten av prosjektkostnadene på totalt ca. 2,2 millioner kroner, tar vi sikte på å få på plass gjennom tippemidler. Så nå tar vi sjansen på å sette i gang byggingen 21. mai, og regner med å kunne flytte inn i de nye garderobene i august, sier hun.

Ikke noe å si på fasilitetene til gutta. Den nye hjemmegarderoben til AaFK Fortuna sitt A-lag skal bygges etter noen lunde samme mal som guttas garderobe på motsatt side av stadion. Foto: Kimy Fagermo

Kan påvirke prestasjoner

Også AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo ser frem til å få bedre fasiliteter for spillerne sine.

– Det viktigste er at jentene skal føle seg trygge og ikke skal trenge å bekymre seg for at noen skal komme dundrende inn i garderoben deres. Men dette gir oss også helt andre rammer for pausepraten og våre muligheter til å bygge enda bedre garderobekultur, sier han.

Han understreker samtidig at det ikke vil bli gjort noen særlig endringer i garderobeforholdene for bortelagene.

Sånn er det bare i fotballen: Det skal være reint og skikkelig også for bortelaget, men de trenger ikke nødvendigvis å føle seg alt for mye hjemme, gliser den joviale AaFK Fortuna-treneren

Garderoben til AaFK Fortuna vil fortsatt ligge under tribunen mot syd. Men i dette området vil det bli bygget en splitter ny garderobe med alle fasiliteter på plass. Foto: Kåre Stig Nøstdal