Angrepsspiller Guro Hammer Røn og keeper Benedicte Lund Berge ble nemlig tatt ut til landslagstroppene til henholdsvis J19 og U23-landslaget.

For Lund Berge var uttaket helt uforventet. Keeperen hadde i utgangspunktet planlagt en familietur til Berlin i denne landslagspausen, men fikk beskjed om at hun hadde blitt tatt ut på U23-landslaget til kampene mot England og Nederland, og måtte dermed droppe turen til den tyske hovedstaden.

Isteden ble det tur til England og Nederland med resten av U23-landslagstroppen, og på samlingens første kamp mot England, fikk hun også debuten for U23-landslaget.

Drømmedebut

– Det var veldig kjekt å få debuten på U23 allerede som 19-åring. Jeg hadde ikke forventet det i så ung alder, så det var veldig gøy å få prøve ut nivået. Vi spilte jo mot England, hvor det er spillere som banker på døren til de regjerende EM-mesterne, så jeg er veldig takknemlig for muligheten, sier AaFK Fortuna-keeperen til Nytt i Uka.

Benedicte Lund Berge holdt nullen i debuten for U23-landslaget. Foto: Kristian Moe

Og landslagsdebuten kunne knapt gått bedre for Lund Berge. Takket være scoringer fra LSK Kvinner-spiller Emma Stølen Godø og Vålerenga-spiller Olaug Tvedten, tok Norge en imponerende 2–0-seier, som betød at Lund Berge holdt nullen i debuten.

– Vi var veldig gode og det meste satt. Alle syntes det var veldig gøy å spille. Vi styrte stort sett spillet og scoret to vakre mål. Vi hadde god kontroll defensivt og skapte en del offensivt. Det var faktisk ikke så mye å gjøre for min del, men både jeg og forsvaret hadde god kontroll på det som kom, er oppsummeringen fra Benedicte Lund Berge.

Scoret to i storseier

For Guro Hammer Røn og J19-landslaget sin del, spilte de mot Malta forrige onsdag, i den første av tre EM-kvalifiseringskamper denne samlingen. Hammer Røn startet kampen og tegnet seg på scoringslista to ganger i 10–0-seieren, noe som også var hennes først mål for J19-landslaget.

Guro Hammer Røn scoret to mål for J19-landslaget i EM-kvalifiseringskampen mot Malta. Foto: Kristian Moe

– Det går veldig fint på samling. Vi er en bra gruppe med mange forskjellige kvaliteter på og utenfor banen. Målet er å vinne kvalifiseringsgruppa og det tror jeg at vi skal klare med gode prestasjoner. Mot Malta var det store klasseforskjeller og det var veldig gøy å få starte og score to mål. Jeg gleder meg til fortsettelsen, forteller Guro Hammer Røn.

Laget til J19-landslaget som startet mot Malta. Foto: Jeanette Kristiansen Ringstad