Nominasjonskomiteen i Ålesund Arbeiderparti har foreslått Anne Berit Støyva Emblem som ordførerkandidat og Sindre Nakken som varaordførerkandidat, informeres det om i en pressemelding.

Støyva Emblem har vært politisk aktiv i 25 år og er i dag leder av Ålesund Arbeiderparti. Hun har også tre perioder bak seg i Ålesund kommunestyre, er komitéleder og leder Ålesundsutvalget i kommunedelinga.

– Hun er den rette for å ta Ålesund kommune videre de neste 4 åra, for å skape et sterkere fellesskap og utvikle kommunen vår til det beste for innbyggerne, skriver Ålesund Arbeiderparti i pressemeldinga.

Sindre Nakken er nominert som varaordførerkandidat. Han har lang fartstid som folkevalgt og sitter i dag i kommunestyret. Nakken er medlem av planutvalget og komite for teknisk, miljø og samferdsel, og er ei markant og tydelig stemme i Ålesundspolitikken.

Sindre Nakken er nominert som varaordførerkandidat. Foto: Ålesund Arbeiderparti

Ålesund Arbeiderparti skal gjennomføre nominasjon av ordfører- og varaordførerkandidater 8.september. Resten av listeforslaget til kommunevalget blir vedtatt senere i høst.