Jørgen Skarpnes og Lars Ytterbø er nye ressurser hos Abacus IT i Ålesund, skriver selskapet i en pressemelding. Abacus IT etablerte seg i Ålesund i 2021, gjennom et oppkjøp av tidligere Verdii Ålesund AS.

Givende å hjelpe

– Det er givende å få hjelpe bedrifter med forskjellige problemstillinger og fikse løsninger som gjør arbeidsdagen deres enklere, sier Jørgen Skaprnes.

Han har en utdanning innen entreprenørskap og innovasjon, men har allerede rukket å få en god erfaring innen IT-bransjen.

– Etter utdanninga har jeg jobbet i en produksjonsbedrift her på Sunnmøre. Der var jeg blant annet IT-ansvarlig i tre år, med spesielt fokus på sikkerhet og optimalisering av bedriftens systemer. Denne erfaringen har hjulpet meg med forståelsen av det jeg jobber med nå, sier Jørgen, og fortsetter:

– Nå går det i alt fra implementering og vedlikehold av Visma sitt nyeste system kalt Business NXT, til rådgivning og opplæring av eksisterende og nye kunder. I tillegg har jeg begynt å sitte litt på kundesupport, hvor jeg får brynet meg på små og store utfordringer som dukker opp.

Trengte ikke lang betenkningstid

Lars har jobbet med service på datautstyr siden 1986. I 18 år har han drevet PC-Service Ålesund. Men da han fikk en forespørsel fra avdelingsleder Bjarte Ferstad om jeg ønsket å bli en del av Abacus trengte han ikke lang betenkningstid.

– Det kom litt brått på, men etter en liten tenkepause, tenkte jeg at det kanskje ikke var så dumt å få seg flere kollegaer. Det stemte. Jeg angrer ikke på at jeg ble med. Det er et fint firma å jobbe i, og jeg har så hyggelige kollegaer. Ledelsen er positive mennesker, og jeg synes de klarer å skape et fint miljø her, forteller Lars.

I løpet av de 18 årene Lars har drevet PS-Servise Ålesund har han vært innom det meste i IT-landskapet hos bedrifter.

– Jeg solgte datautstyr til kundene, klargjorde, installerte alt av programmer og satte opp utstyr ute hos dem. Jeg gjorde stort sett alt av datarelaterte oppgaver ute hos kundene mine, og jobben i Abacus er ganske lik.