I kjølvannet av ansettelsen av Christian Johnsen som ny hovedtrener sa klubblegenden opp sin jobb som hovedtrener for AaFK2 og G19. I følge styreleder Gunnar Haagensen mente Amund Skiri at det hadde vært en feil prosess i forkant av ny-ansettelsen, og forlot AaFK på dagen.

– Jeg forstår godt Amund Skiri sin reaksjon, sa Haagensen til Aesby tirsdag ettermiddag.

– Han er jo en vinnerskalle, og har vært en bauta for klubben. Nå må vi bare takke han for den kjempeinnsatsen han har gjort for AaFK, forsetter han.

Seint tirsdag kveld fortalte en skuffet Amund Skiri til TV2 at han ikke ønsket å fremstå som sur og bitter fordi han ikke fikk jobben som hovedtrener for AaFK.

– Jeg har ingen rett til å kreve hovedtrenerjobben, sa Skiri, – det er prosessen som har pågått jeg føler som uærlig. Og legger til:

– Like etter at Lars Arne Nilsen ble sparket (4.mai) ble jeg innkalt til en prat med styreleder Gunnar Haagensen, klubbdirektør Ronny Stokke og sportssjef Bjørn Erik Melland. På dette møtet var de tydelig på at de ønsket meg som hovedtrener, og at de ønsket å starte prosessen umiddelbart.

At det ikke gikk den veien er grunnen til at klubblegenden sluttet samme dag som Christian Johnsen ble presentert som hovedtrener. – Min motivasjon som trener i AaFK er helt borte, derfor måtte jeg bare pakke saken å dra min vei, sier Amund Skiri.

Styreleder Gunnar Haagensen er ikke enig.

– Nei, Amund ble tilbudt jobben midlertidig. Det ønsket han ikke, han ville ha en permanent ansettelse. Noe jeg ikke kunne love han.

Dermed endte det opp med at assistenttrener Marius Bøe fikk det midlertidige ansvaret som hovedtrener. I løpet av hans tid som vikar ledet han laget i seks seriekamper og tre cupkamper. Nå er Marius Bøe tilbake som assistenttrener, kontrakten hans varer ut 2024-sesongen.

Tirsdag signerte Christian Johnsen (til høyre) som ny hovedtrener. Kontrakten er på 2,5 år, ut 2025. Her fra pressekonferansen sammen med styreleder Gunnar Haagensen. Foto: AaFK