– Klubben har sett stor utvikling, spesielt på jentesida de siste åra, og denne overgang er et resultat av dette. Hedda skal i første omgang spille på AaFK Fortuna 2, men jeg er sikker på vi kommer til å se henne på førstelaget også, forteller Foad videre.

Guard skriver på sin nettsider at de håper denne overgangen bidrar til mer motivasjon på jentesida, og at utviklinga fortsetter som den har gjort, da er klubben sikker på at flere spillere kommer seg opp og fram.

Alltid vært en Guard-jente

Hedda begynte å spille fotball for SK Guard når hun gikk i 1. klasse og har gått gradene der. Hun har utmerka seg godt, og har fått sjansen både på kretslag og fylkeslag for jenter født 2007.

I 2022 meldte Hedda overgang til samarbeidsklubben Aksla for å spille NM-kvalik for J16, men hun har alltid vært en Guard-jente, skriver de videre.

– Samarbeidet Guard og Aksla har på jentesida er formidabel, og vi håper dette samarbeidet får opp flere spillere til toppen, sier Foad.

Hedda var en viktig brikke på overraskelseslaget Aksla/Guard i 3. divisjon 2023, et lag som vant både vår- og høstsesongen i en meget sterk divisjon. Dessverre fikk ikke laget kjempe om opprykk til 2. divisjon pga. at det var et samarbeidslag.

Nå venter det nye utfordringer for Hedda, denne gangen i oransje og blått.

– Vi ønsker Hedda lykke til og som klubb er vi stolt av å ha vært en viktig del av utviklingen hennes. Guard-familien heier på henne, avslutter han.