I fjor sommer vant Medi 3 et fylkeskommunalt anbud om å yte psykisk helsevern både til voksne og barn og unge. Årlig tar de imot rundt 800 pasienter til et behandlingsforløp som innebærer utredning, diagnostisering og behandling. Etter at tilbudet har vokst og de ansatte blitt flere, ble det nødvendig å flytte det til egne lokaler, forteller Vibecke Fiskerstrand, som er avdelingsleder for hele psykisk helsevern-tilbudet.

Onsdag åpna psykisk helsevern-tjenesten for voksne i Skansegata 20, mens tjenesten for barn og unge befinner seg i Kongens gate 13. Til sammen har de to avdelingene 20 ansatte, fordelt på 11 på barne- og ungdomstilbudet og ni på voksentilbudet. De ansatte fordeler seg på psykiater, psykologspesialist, psykologer og psykiatriske sykepleiere.

De som skal få utredning og behandling her, må først få tildelt rett til behandling i den offentlige spesialisthelsetjenesten. Aktuelle tilstander er for eksempel adhd, autisme og mindre alvorlige tilfeller av angst, depresjon og andre psykiske sykdommer. Etter utredning og fastsetting av diagnose tilbys korte behandlingsforløp på gjennomsnittlig 12–15 behandlinger, opplyser Fiskerstrand.

– Det er store utfordringer i den psykiske helsetjenesten, med stadig flere som trenger hjelp og økende køer. Tilbudet vårt er et tilskudd til de eksisterende tjenestene, slik at det totale tilbudet vil bli bedre og køene vil bli kortere, sier eier og daglig leder Jan Terje Teige.