Hva er ditt beste minne fra de 25 årene dine på Union Øye?

Det er så uendelig mange. Alt fra da jeg var ei lita jente som gikk rundt i gangene og så på alt det spennende – luktene, lydene og den deilige følelsen av lykkelige hotellgjester. Det er kanskje litt det samme enda – det å bli kjent med nye mennesker, få glede dem, yte mer enn de hadde forventa og alle de små verdifulle samtalene. Men om jeg skal peke ut noe helt spesifikt er det nok to opplevelser som skiller seg ut. Den første er da jeg var 7 år og fikk lov til å gi kongen blomster da hele det europeiske kongehuset var innom her under feiringa av sølvbryllupet sitt. Det var stort og nervepirrende på alle måter. I nyere tid er det den vanvittige følelsen da vi åpna hotellet etter utvidelse i fjor. Vi hadde åpen dag, og jeg var forberedt på at kanskje 50-100 mennesker ville komme innom for å se. En halvtime før vi åpna begynte det å samle seg folk ute. Ferga måtte gå ekstratur, og det var mange hundre mennesker innom for å se alt vi hadde gjort. Det var stort og jeg felte en god del tårer, mest fordi alle som kom innom var så stolte på våre vegne. Jeg kommer aldri til å glemme den dagen, med alle klemmene, håndtrykkene og den uendelige stoltheten.

Hva er du mest opptatt av nå?

At vi stadig skal ha nye mål å jobbe mot, strekke oss etter slik at vi kan finpusse og alltid bli enda bedre. Vi har stadig spennende prosjekt som skal utvikles. Når man driver et 130 år gammelt hotell blir man aldri «ferdig». Vi må alltid være helt framme i skoa. Noe som er ekstremt viktig for meg er selvsagt å gjøre mitt beste for at alle kollegaene mine har det best mulig, og at vi er en attraktiv arbeidsplass.

Hva bruker du fritida di på?

Hotelldrift er mye livsstil, men av og til må man prøve å logge ut hotellhjerna. Da liker jeg meg aller best ute! Enten på hesteryggen eller på ulike turer med familien. For meg er den optimale luksusen å gå på fjelltur, med overnatting i telt sammen med min kjære og huskyen vår. Hotellnerd som jeg er, bruker jeg alltid å snike med meg ei flaske champagne i sekken. Det er vel verdt et par eksta kilo. Ellers er vi mye hjemme på garden jeg er oppvokst på her på Øye. Ingenting kan måle seg med morgenkaffe med utsikt til Smørskredtind eller glade barn (og mann) som kjører motocross på marka.

Hva er den største kulturelle opplevelsen din?

Oj! Lista er lang. Jeg elsker å formidle selv, og jeg både synger og forteller historier til gjestene når anledninga byr seg. Men på topplista er uten tvil første gang jeg så Phantom of the Opera i London. Jeg får nesten gåsehud og tårer i øynene bare av å tenke på det. Jeg er vel og merke veldig lettrørt og elsker å bli «bevega. Når flere hundre små og store ballettdansere fra Ørsta Volda Ballettskule samles på scenen hver vår, er det også veldig stort!

Hvilken bok ligger på nattbordet?

Jeg er håpløs på bøker! Jeg sovner det sekundet jeg legger hodet på puta og finner dessverre sjelden tid til å lese. Jeg kjøper stadig nye bøker, med store ambisjoner om å lese, men jeg har ikke helt roen i sjela.

Favorittmusikk?

Ekstremt varierende! Jeg hører mye på musikk, og bruker den mye til å fylle på med energi eller bare logge av hodet.

Hva ser du på TV og strømmetjenester?

Egentlig ganske håpløs her også. Har dessverre svart belte i sofasoving når jeg skal se på noe. Ser mer (sover mer) på TV om vinteren. I vinter har det blitt mye krim som Beck. Og Reddet. For noen helter, og perfekt lengde på episodene. Sammen med barna ser vi litt på Mina, Lilje og Meg, og finner inspirasjon til nye turer.

Favorittmat?

Jeg liker egentlig alt av mat, så det er vanskelig å finne favoritter. Men om jeg skulle valgt favorittmat ville jeg sagt skalldyr.

Hvilken app ville du ikke klart deg uten?

Litt kjedelig svar, men jeg tror Facebook/Messenger og bookingsystemet vårt, Mews.

Hva er den viktigste politiske saken for deg?

Oj, den var vanskelig. Jeg ser ikke på meg selv som veldig politisk aktiv, men jeg kjemper det jeg kan for et velfungerende lokalsamfunn her på Øye. Jeg ønsker i alle fall å gjøre det jeg kan for å sørge for at Øye blir ei attraktiv bygd å bo og leve i for framtida. Det er faktisk mennesker som vil bosette seg her, men da må det være tilrettelagt med fasiliteter og infrastruktur som gjør det mulig. Alt fra tomter, til boplasser, barnehageplasser, fergetider og annet må være på plass for at vi skal lykkes med dette. Bare de siste to åra har 20 nye innbyggere flytta til fjorden vår, derav tre småbarnsfamilier, så dette er kanskje noe jeg brenner aller mest for.

Er du fornøyd med kollektivtilbudet der du bor?

Reiseveien for alle våre ansatte som pendler fra Ørsta og Volda kunne uten tvil vært gjort enklere enn det den er nå. Den er strengt tatt ikke forenelig med kollektivtrafikk.

Hva er du mest fornøyd med på hjemplassen din?

Jeg elsker hjemplassen min, både den i Volda og den på Øye. Selv om jeg bor i Volda, vil hjertet mitt alltid være på Øye. Fjellene, fjorden, den storslagne naturen, naturkreftene og ikke minst menneskene her.

Hva gjør du om ti år?

Jeg tipper at jeg fremdeles driver verdens fineste fjordslott. Hehe.. Tipper jeg kommer til å gå igjen her.

Hva ville du ha gjort om du fikk ti millioner kroner?

Jeg aner ikke! Jeåg hadde selvsagt gitt en god del til dem som ikke har det så greit, og betalt ned lånet. Ellers ville jeg nok reist og opplevd mer, samt kjøpt en hest til – jeg burde med andre ord fått 10 millioner.

Hva er den beste oppfinnelsen gjennom tidene?

Strømmen! Og bilen, slik at jeg kommer meg til og fra jobb.

Hva er ditt favorittreisemål?

Det er mange! Jeg lar meg så lett rive med og bli inspirert. Nå når været har vært litt sørgelig er det lett å drømme seg vekk til varmere steder som Maldivene. Men så plutselig får man et glimt av sol, og da blir jeg nok en gang nyforelska i Sunnmøre og alt vi har å by på.

Hva kunne du tenke deg å lære?

Å finne roen! Jeg er så rastløs og vil alltid «videre». Jeg skulle ønske jeg var flinkere til å nyte øyeblikkene av og til.

Hva er det mest unødvendige du eier?

Kanskje noen kjoler og skopar for mye. Ellers hater jeg unyttige dingser, så det er ikke ekstremt mye utover det.

Hva gjør du for miljøet?

Jeg gjør nok det de fleste andre gjør. Jeg prøver å tenke smart og kaste minst mulig. Det viktigste for meg er nok å kjøpe kvalitet over kvantitet, og ikke minst bruke mest mulig lokale råvarer og produkt.

Hva er meninga med livet?

Det er et stort spørsmål! Man bør i alle fall ha det kjekt og gripe kanskje spesielt hverdagene og feire de små tingene. Vi lever tross alt bare en gang. Ellers blir jeg veldig lykkelei om jeg kan gjøre noe som gleder andre.