Silje Viken Skarlund er hotellsjef på Thon Hotel Ålesund. Foto: pressefoto

Hos Thon Hotel Ålesund i Molovegen meldes det om stor pågang for å bestille julebord:

– Julebordsesongen ser veldig bra ut, og vi har allerede ei full helg. Det er tydelig at folk har lyst å gå på julebord og komme seg ut for å ha det gøy, sier hotellsjef Silje Viken Skarlund.

Særlig har hun merka seg at de store gruppene er tidlig ute med å bestille i år.

– Siden vi har bygd om hele hotellet, og vi har hatt pandemien, så har vi ikke satsa så mye på julebord de siste åra, men nå satser vi for fullt, og det ser vi at folk setter pris på, sier hun.

Nå med uteservering

Thon-hotellet gjennomgått en grundig ombygging og har fått helt nye rom og nytt kjøkken – og nylig fikk de også brukstillatelse og skjenkebevilling for en ny uteservering.

– Vi har fått på plass et glassgjerde, og vi har varmelamper og tepper. Uteserveringa tror vi vil bli satt pris på, for vi vet at mange synes det er fint å kunne lufte seg litt underveis i julebordet, sier Skarlund.

Foto: Illustrasjonsfoto

After Work i juleutgave

Også fra Quality Hotel Waterfront i Nedre Strandgate meldes det om høy julebordstemning:

– Vi opplevde tidlig at det ble stor etterspørsel etter julebord i år. Det hagler inn med forespørsler, og noen datoer er allerede spikra, opplyser Victoria Synnes Rønne, som er salgs- og arrangementsleder.

Hun opplyser at hotellet i år både tilbyr og konseptet After Work i juleutgave, i tillegg til det mer tradisjonelle julebordet med julemat-buffé

– After Work er et tilbud som vi har hver første fredag i måneden, der vi blant anna har DJ. Fra og med andre fredag i november og hver fredag fram mot jul kommer vi til å tilby After Work Christmas Edition. Der vil servere juletapas, og selvsagt kommer det DJ som vil spille julemusikk, sier Synnes Rønne.

Aina Aalen Bjerkvik er hotellsjef ved Quality Hotel Waterfront. Foto: pressefoto

– Fint og ordentlig

Hos Hotel 1904 midt i Ålesund sentrum ser det også lyst ut for julebordsesongen:

– Det ser ut som vi har ei kundegruppe som ønsker å gjennomføre julebord, enten det dreier seg om bedrifter eller vennegjenger, sier daglig leder for Hotel 1904, André Klevberg.

Siste det var åpent for normal julebordsesong, i 2019, var 1904 fortsatt midt i en oppussingsprosess, årets sesong blir den første der hotellet viser seg frem i hele sin nyoppussa prakt.

– Julebordgjestene våre kan velge mellom å være for seg selv på Krystallrommet eller å ha muligheten til å mingle litt sammen med andre gjester i den store Green Garden. Vi har fått rykte på oss for å være et fint og ordentlig sted, og det er det mange som setter pris på, sier Klevberg.

Teater-gjøgleri

Teaterfabrikken i Moloveien lokker som alltid med den muntre gjengen i Serveringsteateret, pluss diverse musikalsk tilbehør.

– Vi har fem fullbooka dager allerede, og ellers er det få plasser igjen, så vi er strålende fornøyde. Dette skal bli tidenes julebordsesong, tror daglig leder Synnøve Hatlen.

Folk var likevel ikke spesielt tidlig ute med å bestille julebord i år, snarere tvert om, sier hun:

– Mange har nok holdt litt igjen for å se hvordan ting utvikla seg, men etter hvert som folk har sett at det blir julebord i år, så har det strømma på. Jeg fikk faktisk forespørsel om julebord klokka 23:45 i går! Men da gav jeg beskjed om at de fikk ringe tilbake i kontortida …

I tillegg til Serveringsteateret, som alltid har som primæroppgave å muntre opp gjestene og sørge for at humøret er på topp under middagen, blir det musikk av varierende art etterpå.

– Vi har tre kvelder med Grand Prix-show, noen dager med DJ og helg med Beatledudes, som selvsagt spiller Beatles-låter, opplyser Hatlen.

Hos Teaterfabrikken har man troa på at det blir tidenes julebordsesong. Foto: pressefoto

Ut på fjorden

Et litt utypisk sted å feire julebord, er på fjorden, om bord i juleskipet Bruvik. Også fra Cruise Service, som driver MS Bruvik, rapporteres det om stor interesse for julebord:

– Etterspørselen er helt fantastisk! Alle vil på julebord om bord i juleskipet Bruvik, utbryter Anniken Kinden, som kaller seg potet skråstrek salgs- og markedsansvarlig.

Hun forteller at 2019 var første året de prøvde seg med julebord om bord i Bruvik. Debutsesongen gikk svært så bra, men så kom pandemien, og først nå kan de satse for fullt igjen.

– Årets sesong blir enda bedre enn i 2019! Vi er ikke fullbooka ennå, men det er ikke mange plasser igjen. Julebordet på MS Bruvik er jo noe litt annerledes, og det er det mange som setter pris på. En positiv side ved det å ha julebordet om bord i en båt, er at alle er samla hele tida. Det gjør at det blir veldig sosialt og en god atmosfære. Og så er jo MS Bruvik en historisk båt, og vi reiser rundt i fantastiske omgivelser, poengterer Kinden.

Juleskipet MS Bruvik lokker med julebord i alternative omgivelser. Foto: pressefoto