Her kan man hoppe på ski hele året, bare det ikke er for mye snø?

– Det er rett, her hopper vi på plast hele året. Dersom det kommer mye snø har vi riktignok et nett vi kan legge over bakken for å holde snøen på plass, noe som gjør det mulig å hoppe også på snø, men dette er ganske mye arbeid, forklarer Kåre Holmen.

Ildsjeler og fortsatt aktive hoppere: Kåre Holmen, Sindre Helland og Jan Ringseth. Foto: Kåre Stig Nøstdal

Verdens eldste skihopper

83-åringen er verdens eldste aktive skihopper, og har hoppet på ski siden han var ca. åtte år gammel.

– Da jeg kom til Sunnmøre ble det faktisk et opphold i hoppinga på 10 år og så hadde jeg et avbrekk på ca. fire år i forbindelse med sykdom i 1991, men ellers har jeg hoppa på ski hele livet, forteller han.

Selv om han akkurat nå er den eldste skihopperen i verden har han ikke tenkt å sette verdensrekord.

– Den eldste aktive skihopperen holdt på til han var 90, det vet jeg faktisk ikke om jeg orker, sier han og fortsetter:

– Akkurat nå driver jeg også med friidrett og trener ganske mye. Å hoppe på ski krever at man er i relativt god fysisk form og i tillegg så må man jo være noen lunde på plass i hodet også, sier han.

Godt med utstyr som man kan låne helt gratis. Foto: Kåre Stig Nøstdal

Lavterskel

– Det alle kanskje ikke vet er at hit inn kan man komme og få låne utstyr, helt gratis om man ønsker å prøve å hoppe. Og det er også gratis å hoppe her. Sånn sett er dette egentlig et lavterskel tilbud, forteller Sindre Helland.

Rent bortsett fra det å sette utfor da.

– Rent bortsett fra det ja, svarer han og gliser.

– Vi håper at flere tar turen innom for å prøve seg, og vi ser gjerne at flere jenter kommer hit for å hoppe, understreker han.

Anlegget er åpent og betjent annenhver lørdag i partallsuker, fra klokken 12.00 til 15.00 og tirsdagskvelder fra klokken 18.00. I juli er anlegget stengt.

– Det går også an å ringe til oss for en avtale, om man ønsker å prøve seg utenfor de ordinære tidspunktene, avslutter Sindre Helland.