Badstua som har fått navnet «Heitebua», ligger rett ved Prestefjøra på Sjøholt. Den er satt opp på dugnad og er finansiert gjennom sponsormidler.

– Det hele startet med en idemyldring i en vennegjeng for over tre år siden. Vi ville finne på noe kult for bygda, og da kom ideen om å lage en badstu på Prestevøren. Vi hadde sett at folk strømte til badstuene i Oslofjorden og ble enige om at dette kunne være en god idé her også, forteller Anniken Aakvik.

Foreninga «Ved og Vel» ble startet og i tillegg til Anniken hadde de byggingeniør Sturla Stavseng, designer Runa Klock, byggherre Stian Løvik Eidhammer, malingsekspert Glenn Granheim og Charlotte Opskar som vist nok skal være skikkelig god på økonomi, med på laget.

Mange møtte opp for å få med seg åpningen av den nye badstua. Foto: Velforeninga Ved og Vel

– Men når koronaen kom stoppet prosjektet litt opp, men vi fikk mye bedre tid til å planlegge og ikke minst oppgradere planene. Det ble veldig mye bedre, men også mye dyrere. Vi oppgraderte med strøm, i stedet for ved og et snertent bookingsystem, forteller Anniken.

Etter mangfoldige dugnadstimer og gode sponsorer er nå «Heitebua» klar og målet til dugnadsgjengen er å skape en møteplass for alle.

– Vi skal ikke tjene noe på dette. Når vi har fått betalt ned all gjeld og lagt opp en buffer til vedlikehold, skal overskuddet gis videre. Håpet er at dette skal generere et overskudd som kan sparke i gang flere friluftsprosjekt i området, avslutter Anniken Aakvik.

Heitebua er en elektrisk sauna og har plass til åtte personer. Der er også omkledningsrom og har tilgang på bålpanne. Foto: Velforeninga Ved og Vel
Heit sauna med mulighet for et forfriskende bad i Storfjorden. Foto: Velforeninga Ved og Vel
Fra innsiden av «Heitebua». Foto: Velforeninga Ved og Vel