– Det har vært overraskende stor respons, og kort salgstid på begge de to boligene. Litt av utfordringen med Emblem er at det har vært lite fraflytting og på Storhaugen har det vært få hus til salgs de siste åra, fortsetter han.

Boligutbyggingen på Flisnes har vært ekstrem de siste 15 åra. Det har blitt bygget mange rekkehus, tomanns- og firemannsboliger. Nesten alle i funkis-stil med lite uteområde.

– Førstegangskjøpere starter ofte med et rekkehus eller tomannsbolig, men de bor der gjerne bare tre til fem år. Så utvides kanskje familien og behovet for noe større bygger seg opp og vi ser nå en stor etterspørsel etter eneboliger med større uteområde, sier Daniel Aakre.

Boligen har bruksareal på 170 m2 og en flott opparbeidet naturtomt på 1.246 kvm. Den har to bad, fire soverom og gode sol- og utsiktsforhold, samt en romslig innkjørsel og dobbelgarasje. Foto: EFKT / EIE Eiendomsmegling Ålesund

Respons langt over forventning

En familievennlig enebolig, bygget i 1998, med sentral beliggenhet i nabolaget Storhaugen på Emblem, fikk overraskende stor respons da den ble lagt ut for salg rett over nytt år.

– Vi prøvde å forventningsstyre selger litt før vi la ut boligen og bestemte oss for å vente til over nyttår, siden januar er en bedre måned for boligsalg enn desember. Med en prisantydningen på 6,2 millioner, var dette historisk sett litt høyt i dette området. Men du skal ikke lenger ut enn til Flisnes før dette en tomannsbolig-pris, eller du får i alle fall ikke en enebolig i dag på Flisnes til den prisen, forteller Daniel.

Megler Daniel Aakre hos EIE Eiendomsmegling. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Boligen ble lagt ut for salg 2. januar, og det var over 20 personer som meldte seg på visningen via Finn.no, og i tillegge åtte direkte henvendelser.

– Vi hadde til og med folk som kjørte ned fra Trondheim på visningsdagen, og noen som kom helt fra Oslo for å være med. Det ble en litt hektisk dag, men ingenting er kjekkere enn det for en megler. Vi endte godt over takst, og boligen ble solgt for 6,560 mill. etter bare ti dager på markedet, sier en veldig fornøyd megler.

Boligåret 2024

– Det har vært en knallstart på året. Jeg har inntrykk i at det kommer til å bli et bra bolig-år, men mye er avhengig i hva som skjer på neste rentemøte. Holder renta seg uendret, er plutselig media mer positiv og da kommer det nok til å løsne enda mer, sier Daniel.

Han forteller at det er tøff konkurranse blant meglere og at det ofte er seks til sju meglere innom et objekt før selger bestemmer seg.

– Med en god blanding av tøff konkurranse på meglerfronten og en viss form for optimisme ute på visning og da er det kjekkere å være megler også, avslutter Daniel Aakre.