Monica Molvær Foto: Privat

Monica Molvær: «Prinsessetårnet»

– I enden av stua er det et opphøyd område formet som et tårn med syv små vinduer utover byen og Kongens gate. Taket er fylt med speil helt opp til enden av tårnet innvendig, og gir en helt spesiell atmosfære. Jeg har plassert to gode stoler i tårnet og bruker det som fristed i leiligheten. Her prøver jeg å unngå alt av sakspapirer og jobb. Plassen skal kun bruke til avslapping eller en god samtale, dersom jeg har besøk. Jeg får ofte litt bedre perspektiv på ting når jeg går fra hverdagssysler og setter meg opp i tårnet, forteller Monica.

Hans Kjetil Knutsen Foto: Privat

Hans Kjetil Knutsen: Kjøkkenkroken

I et hus med altfor mange rom for bare to godt voksne mennesker, er min favorittplass ikke et rom, men en krok. En krok i overgangen mellom vårt åpne kjøkken, inn mot stuene. Her gjennomførte jeg mange Teams-møter i covid-tiden, og her har jeg fortsatt min politiker-arbeidsplass på hjemmebane. Her er jeg midt i huset, med visuell kontakt med husets øvrige beboer, selv om tankene kan være heilt andre plasser. Og så kan jeg samtidig registrere hva annet som skjer i huset, selv om jeg ikke er direkte involvert, sier Hans Kjetil

Anne Berit Støyva Emblem Foto: Privat

Anne Berit Støyva Emblem: Verandaen

Favorittstedet hjemme er utvilsomt verandaen. Å ta seg en pause i utestolen med kaffe og is, er et snev av hverdagslykke. Kanskje også ei lita stund for å lese avisene, da er det godt med papirversjonen. Verandaen ligger mot vest, med kveldssol når det er fint vær. Vi Har utsikt mot Hjørundfjorden og Sunnmørsalpene og om våren hører vi veldig mye fuglekvitter, siden huset ligger i skogkanten. Katten vår Susi er i alle fall veldig glad i både utestolene og fuglene. Verandaen er også uterommet der familien og venner samles på vår og sommer. Da fyrer vi gjerne opp bålpanna ut på kvelden, og det er utvilsomt «rommet» med best stemning og for gode minner.

Håkon Lykkebø Strand Foto: Privat

Håkon Lykkebø Strand: Kjøkken Lykke(bø) på Elingsøya

– Jeg trives nok aller best på kjøkkenet når jeg er hjemme. Jeg flyttet inn i ei ny leilighet for ei tid tilbake, og fikk da være med på å bestemme hvilke kjøkken jeg ville ha og hvordan dette skulle være utformet. På vanlige hverdager vil jeg ikke skryte på meg så voldsomt med kokkelering, men jeg lager gjerne middag mens jeg har på dagsnytt 18 i bakgrunnen. Når jeg har fri liker jeg imidlertid å bruke god tid på å lage mat, og prøver hele tiden å utvikle ferdighetene mine på kjøkkenet. Men fortsatt er det ikke mye som kan konkurrere med en god biff, soppstuing og fløtegratinerte poteter, forteller Håkon.