For 14 år siden kom tømreren Benjamin Andersson til Ålesund. Den gangen var det dårlige tider i Sverige og utsiktene til en bra jobb var langt større i Norge.

– Først var jeg mange år i HI Bygg, deretter ni år i Icopal og så to og et halvt år i Mostein, før jeg starta for meg selv med Byggpartner Møre i desember i fjor. Jeg tar på meg alle slags oppdrag innen tømring og snekring, men det blir mest rehabilitering, forteller Benjamin på et sjarmerende sunnmørsk-svensk.

Tømrer og prosjektleder

Benjamin, som har funnet seg vel til rette i Ålesunds-området og bor på Valderøya med samboer og to barn, er utdanna tømrer, men har også fagskoleutdanning i prosjektledelse.

– Jeg tar en del mindre oppdrag aleine, men jeg samarbeider også med større entreprenører. Ikke minst jobber jeg mye sammen med Knut Inge Vestad og firmaet hans, Spikra, sier han.

Filmrekvisitter

Da Nytt i Uka/Aesby.no møtte Benjamin, var han i ferd med å skifte fasadeplater på taket av Åsebøen 7, den ene av de store bokkene ved Åse sjukehus. Litt seinere på dagen venta et litt mer uvanlig og helt annerledes oppdrag:

– Da skal jeg snekre rekvisitter for en film som skal spilles inn på Aspøy skole. Det blir kjekt, sier Benjamin Andersson.

Oppdraget på taket av Åsebøen 7 var å skifte fasadeplater. Foto: Kenneth Kamp