Stipendet skal bidra til å styrke og utvikle filmbransjen i fylket. Det er en del av fylkeskommunen sin satsing på film og utvikling av filmbransjen. Manusforfatter Runar Gudnason, som er frontfigur i Sidebrok mottar også stipend på samme beløp.

Filmstipenda ble tildelt i kultur-, næring- og folkehelseutvalet 3. mai. Stipenda til Anders Emblem og Runar Gudnason skal bidra til at de får større økonomisk handlingsrom til å fordype seg og utvikle prosjekta sine.

– Vi har en filmbransje som er i vekst i regionen, og stipenda er et viktig tiltak for å bygge kompetanse og utvikling i Møre og Romsdal. Derfor er det er en glede å gi ut disse stipenda. Det er godt å bidra til at disse gode filmfolka nå får mulighet til å jobbe med å utvikle prosjekta sine over tid, seier Marit Nerås Krogsæter, leder i kultur-, næring- og folkehelseutvalet.

Om Emblem seier juryen blant anna at han «mestrer et filmspråk som engasjerer seeren i større grad til karakterer og filmfortellingen. Det er i vårt syn imponerende at Emblem har utvikla en kunstnerisk visjon og et filmspråk som helt klart resonnerer hos et større publikum».

Emblem har nylig hatt stor suksess med filmen «A human position», som mellom anna ble tatt ut som åpningsfilm på Tromsø Internasjonale filmfestival (TIFF), og den har våre på en festivalreise på de store filmfestivalene rundt om i verden. Emblem skal nå i gang med to ambisiøse og kunstnerisk utfordrende fortellinger som rører ved dypt mellommenneskelige tema, som og er delvis tabubelagt.

Til disse to filmstipenda kom det inn totalt 23 søknader.