Nytt i Uka/AESby fikk en liten sniktitt på hvordan den nyoppussede Meny-butikken på Lerstad blir seende ut.

Flere endringer

Butikken skal åpnes igjen torsdag 6. juli, men fram til da skal arbeidet ferdigstilles. Fortsatt gjenstår det en del å gjøre, men framdrifta er stabil. Butikksjef Camilla Trulssen forteller at det meste blir som før, men at de trofaste Meny Lerstad-kundene også kan forvente seg noen endringer når butikken er ferdig oppusset og åpnet igjen om drøye to uker.

– Det kommer selvfølgelig til å bli mer moderne her og vi får et større utvalg av varer. I tillegg utvider vi ferskvaredisken vår, vi får flere selvbetjeningskasser og vi får nytt panterom, sier hun.

Meny Lerstad får et eget og adskilt panterom, med denne panteautomaten som kan ta imot alle flaskene på en gang. Foto: Kristian Moe
Det vil også være en vanlig panteautomat i panterommet. Foto: Kristian Moe

To panteautomater

Tidligere var panteautomaten på Meny Lerstad plassert ved inngangspartiet, men nå blir det et eget panterom lenger inne i butikken i nærheten av ferskvaredisken. Der øker også pantekapasiteten fra en automat til to, der den ene kan ta imot alle flaskene man ønsker å pante på en gang.

– Det er en kjærkommen og effektiv løsning, smiler Trulssen.

Fruktavdelinga kommer til å være på samme plass som tidligere, men vil være utvida. Foto: Kristian Moe

Mer effektiv selvbetjening

På selvbetjeningsfronten får Meny Lerstad fire nye selvbetjeningskasser. Fra gjenåpningen kommer det alltid til å være en ansatt i kassaområdet, som skal guide kundene til ledige selvbetjeningskasser, eller til en av to bemannede kasser, får vi opplyst av butikksjefen.

Det blir flere selvbetjeningskasser med en ansatt i området som guider kundene til ledige kasser. Det er med på å effektivisere selvbetjeningen. Foto: Kristian Moe

I rute

Hun forteller også at det hittil ikke har vært noen nevneverdige problemer i oppussingsprosessen, og at arbeidet er i god rute.

– Vi er i god rute til planlagt gjenåpningsdato 6. juli. Vi gleder oss til at butikken er ferdig og til åpningsfest, smiler butikksjef Camilla Trulssen.

Ferskvareavdelinga skal utvides og bli større. Foto: Kristian Moe
Frys og kjøl trengte en oppussing etter 17 år. Foto: Kristian Moe