– Vi gleder oss veldig til å få arrangere denne turneringen igjen, da vi fikk så mange positive tilbakemeldinger sist. Vi håper at erfaringene vi gjorde sist, vil hjelpe oss til å lage et like godt arrangement til så mange, sier Elin Aasestrand Eikesdal i Sunnmøre Dartklubb.

Tre dager med dart

Turneringen går over tre dager og holdes på Sangens Hus på Volsdalsberga. Turneringsstart er førstkommende fredag, og åpner med en vennskapelig velkomstcup der det spilles en dobbelturnering med «vinn eller forsvinn» og tilfeldig trekning av partnere.

Lørdag er det duket for singelturnering i dame- og herreklasser. Her er spillerne delt opp i 8 herregrupper og 2 damegrupper, og spiller innledende runder etter Monrad-systemet. Alle spillerne spiller tre kamper mot andre i samme gruppe, før de fire beste i herregruppene og de åtte beste i damegruppene går videre til A-sluttspill, mens resten havner i B-sluttspill. I sluttspillene trekkes motstandere vilkårlig i alle utslagsrundene helt frem til finalene.

Sunnmøre Open avsluttes med dobbelturnering, som også er delt inn i herre- og dameklasse. Her spiller to og to som har avtalt sammen og kampene spilles etter et system som kalles Chicago style – et system som gjør at man kan velge mellom tre forskjellige spill; 301- dobbel inn dobbel ut, vanlig 501, eller cricket som går ut på å treffe i bestemte sektorer på dartskiva.

Dobbelt så mange påmeldinger

Årets Sunnmøre Open kommer til å bli enda større enn i fjor. Så langt er det 18 damer og 59 herrer som har meldt seg på, noe som er en dobling fra i fjor. Elin Aasestrand Eikesdal opplyser at deltakerne tar turen fra fjern og nær – fra Sandefjord i sør til Skogn i nord, for å delta på Sunnmøre Open.

– Responsen har vært fantastisk og vi gleder oss til å ta imot masse flotte mennesker. Vi håper at spillerne vil trives og tar med seg flere til senere arrangement. Målet er å gjøre denne turneringen til en årlig tradisjon, slik at Ålesund kommer tilbake på dartkartet som en god plass å være på turnering, slik det var for 30 år siden, sier Elin Aasestrand Eikesdal.