Det nye uteområdet har kommet i stand i løpet av det siste året, takket være TEFT-midler fra Sparebanken Møre og midler fra Stiftelsen Kjell Holm, samt en voldsom dugnadsinnsats fra lokallag, foreldregruppa og skolens ansatte. Dette har sørget for at uteområdet til skolen har fått en betraktelig og nødvendig oppgradering. Tidligere var det ganske tomt, med bare et par lekeapparater og en grusbane som ble lite brukt, mens nå kan de rundt 60 elevene ved Hildre Montessoriskole kose seg med flere forskjellige lekeapparater. Blant anna har det kommet opp zipline, nytt klatreapparat, en gapahuk, sekskantdisse og en splitter ny ballbinge.

– Vi er veldig fornøyde med det nye uteområdet. Vi hadde et stort behov for ei oppgradering, og alt har blitt mye bedre det siste året. Vi er veldig takknemlige og stolte av innsatsen som alle bidragsytere har lagt ned, sier rektor ved Hildre Montesorriskule, Steffen André Kråkenes.

Den nye ballbingen på uteområdet til Hildre Montessoriskule. Foto: Steffen André Kråkenes
Zipline. Foto: Steffen André Kråkenes

Åpningsfest

Hildre Montesorriskule har et litt annerledes skoleår sammenlignet med offentlige skoler. De starter skoleåret førstkommende torsdag, og har dermed offisiell åpning av det nye uteområdet i forbindelse med skolestarten. Skolens rektor, Steffen André Kråkenes, forteller at skolen kommer til å ha en åpningsfest på kvelden.

– Planen er at vi skal ha en liten velkomst med en takk til alle som har bidratt til å få uteområdet ferdig. Etter det blir det servering av kaker og kaffe, og lagt opp til leker og aktiviteter for elever og barn der vi tar i bruk det nye uteområdet vårt, røper han.

Klatreapparat. Foto: Steffen André Kråkenes