SunnSnacks UB består av elevene Inga Marie Lervåg Aaseli, Celina Marie Pilskog Alnes, Dina Frøysa Os og Tobias Engeseth Sandnes. Produktet som de har kommet opp med er hundetørrfisk for hund som blir produsert på skolen, og har fått navnet Frisk Bisk.

– Vi kjøper inn fisk fra fiskemottak, tørker den og kutter den opp i biter før vi selger produktet. Det er sunn snacks til hunden, forteller elevene i SunnSnacks UB.

Foto: Privat

Klare for fylkesmesterskapet

Elevene har vært gjennom mye arbeid for å forberede seg og gjøre alt ferdig til fylkesmesterskapet 15. mars. Helt siden de valgte å ta den opprinnelige ideen videre, har de oppretta en forretningsplan der de har fordelt roller seg imellom. I tillegg har de laga en pitch og oppretta en nettside. I pitchen presenterer elevene seg selv og forteller om ideen og prosjektet sitt.

– Vi forklarer blant annet at det er sunn og kortreist snacks til hunden, som gjør hunden frisk, sier de.

Er alt klart og ferdig til fylkesmesterskapet?

– Ja, vi er ferdige med alt vi skal, bekrefter daglig leder i ungdomsbedriften SunnSnacks, Dina Frøysa Os.

Foto: Privat

Går for gull

I det kommende fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter kan bedriftene melde seg på i mange ulike kategorier. SunnSnacks UB er påmeldt i kategoriene Beste markedsføring, Beste logo, Best in business, Beste standopplevelse, Beste verdiskapingspotensial, Bærekraftsprisen og Beste forretningsmodell. Håpet er at de vinner minst én kategori.

– Det blir både spennende og lærerikt å delta. Også satser vi på å vinne én kategori. Det synes vi er et realistisk mål som bør gå, mener Inga, Celina og Dina i SunnSnacks UB.